ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα κυπριακά πρωτοσέλιδα με τις συνομιλίες και τα σενάρια για Πρόεδρο της Βουλής στο επίκεντρο

Τα κυπριακά πρωτοσέλιδα με τις συνομιλίες και τα σενάρια για Πρόεδρο της Βουλής στο επίκεντρο

Η εκτόνωση της κρίσης στις συνομιλίες μετά τα τεκταινόμενα της Κωνσταντινούπολης, ως αποτέλεσμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ, οι διεργασίες στα κόμματα που αφορούν την εκλογή Προέδρου της Βουλής και έρευνα του ΓΕΕΦ για χυμούς στα ΚΨΜ των στρατοπέδων της ΕΦ είναι τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Υπό τον τίτλο «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούνε», η εφημερίδα «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα ότι Αναστασιάδης – Ακιντζί πιάνουν ξανά δουλειά επί κυπριακού εδάφους, ξεκινώντας με κοινή συμμετοχή σε δικοινοτική εκδήλωση την επόμενη βδομάδα, και πως η τηλεφωνική επικοινωνία του ΠτΔ με τον ΓΓ του ΟΗΕ φαίνεται πως συντελεί στο να μπουν οι συνομιλίες σοβαρά στις προτεραιότητες όλων. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στην επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Ελλάδα, γράφοντας ότι ο Πούτιν δήλωσε χτες πως η συγκυρία είναι δύσκολη «αλλά υπάρχουν προοπτικές». Αλλού γράφει ότι Συλλούρης και Σιζόπουλος είναι οι δύο ως τώρα φανερές υποψηφιότητες για την Προεδρία της Βουλής, με τον πρώτο να φέρεται ότι πλευρίζει τον ΔΗΣΥ και τον δεύτερο να στηρίζεται μάλλον από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Υπό τον τίτλο «Έρευνα ΓΕΕΦ για πειρατικούς χυμούς στα ΚΨΜ», η εφημερίδα «Η Σημερινή» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι η εταιρεία ενώ αποκλείστηκε από προσφορά προμήθειας χυμών στα ΚΨΜ, επειδή δεν πληρούσε του όρους, κατάφερε τελικά να προωθήσει τα προϊόντα της, δια μέσου άλλης επιτυχούσας εταιρείας με παραποίηση επωνυμίας τρίτης εταιρείας και προσθέτει ότι όλα τα συμπεράσματα της έρευνας στάληκαν στη Νομική Υπηρεσία για αξιολόγηση. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών επιβεβαιώνουν τις προεκλογικές εκτιμήσεις καθώς οι εκλογές έχουν καταστεί ράπισμα για τα δύο μεγάλα κόμματα. Σε άλλο της θέμα η «Σημερινή» κάνει λόγο για νεαρές Αφρικανές, θύματα σωματεμπορίου, οι οποίες εγκυμονούν στα κατεχόμενα και γεννούν στα ελεύθερα εδάφη.

Υπό τον τίτλο «Σήμανε λήξη στην κρίση», η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η δεκάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον ΓΓ του ΟΗΕ, με πρωτοβουλία του δεύτερου, ήταν αρκετή για να εκτονώσει την κρίση που προκλήθηκε. Σε άλλο θέμα «Ο Φιλελεύθερος» γράφει πως ρευστό διατηρείται το σκηνικό για την Προεδρία της Βουλής, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο νέος Πρόεδρος να αναδειχτεί στην 3η ψηφοφορία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Δημοτική Αγορά και το παλιό δημαρχείο στο κέντρο της παλιάς Λευκωσίας ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί στο χώρο που θα στεγάσει το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, νοουμένου ότι ο Δήμος Λευκωσίας κερδίσει πρώτα τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Υπό τον τίτλο «Εκνευρισμός για το θώκο της Βουλής» η εφημερίδα «Χαραυγή» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι στο ΔΗΚΟ υπήρξε η πρώτη εσωκομματική κόντρα για την προεδρία της Βουλής και ότι αμφισβητείται η απόφαση του Προέδρου του να μη διεκδικήσει και η σπουδή του να στηρίξει Μαρίνο Σιζόπουλο και όχι τον Άγγελο Βότση, αλλά και ότι στην ΕΔΕΚ υπάρχουν αντιδράσεις για την εξαγγελία πριν την όποια διαβούλευση. Σε άλλο θέμα η «Χαραυγή» αναφέρεται στην 3η Πορεία Υπερηφάνειας στη Λευκωσία η οποία πραγματοποιείται φέτος με σύνθημα “TransForm your Mind”. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε αρκετές καταγγελίες έχει προχωρήσει ο ΠΙΣ για φαινόμενα διαφθοράς στο δημόσιο τομέα της Υγείας, λίγες ωστόσο έχουν διερευνηθεί.

Υπό τον τίτλο «Η Ελένη άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου», η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι η απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένης Θεοχάρους, να διατηρήσει την έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιουργεί ρήγμα στο νεοσύστατο κόμμα. Αλλού η εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφία από τη χτεσινή κακοκαιρία γράφοντας ότι οι καταιγίδες δημιούργησαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο και κατέστρεψαν καλλιέργειες. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ένα πλανήτης όμοιος με τη Γη 1.200 έτη φωτός μακριά είναι πιθανό να είναι, με βάση τις συνθήκες του, κατοικήσιμος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top