ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η συγκλονιστική ιστορία της Κρίστιας από την Λεμεσό που έγινε Κρις: «Προσπαθούσα να κρύψω το στήθος μου - Είχα τάσεις αυτοκτονίας»

Η συγκλονιστική ιστορία της Κρίστιας από την Λεμεσό που έγινε Κρις: «Προσπαθούσα να κρύψω το στήθος μου - Είχα τάσεις αυτοκτονίας»

Γεννήθηκε στη Λεμεσό ως Κρίστια όμως μέσα της πάντα ένιωθε Κρις γι αυτό και σήμερα σε ηλικία 23 ετών προχωρά σε αλλαγή φύλου.

Η ιστορία του Κρις που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης» φέρνει στο φως τα κοινωνικά αλλά και ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην Κύπρο.

Η ζωή του ως Κρίστια μπορεί να χαρακτηριστεί ως μαρτύριο αφού όπως ο ίδιος αναφέρει: «από τα 5-6 θυμάμαι να είμαι αγοροκόριτσο. Ως παιδί το σκεφτόμουν αλλά δεν καταλάβαινα τι είναι».

Έτσι φτάνοντας στην εφηβεία ο Κρις ένιωθε συγχυσμένος δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Πέρασα κατάθλιψη απ’ τα  12-13 γιατί το συνειδητοποίησα αλλά φοβόμουν να μιλήσω για όσα ένιωθα. Δεν ένιωθα ποτέ άνετα με το σώμα μου…». Ο ίδιος εξηγεί τις εφιαλτικές στιγμές που περνούσε ψυχικά αφού όπως εξομολογείται: «χτυπούσα τον ευατό μου που ένιωθα έτσι, προσπαθούσα να κρύψω το στήθος μου όταν άρχισε να μεγαλώνει, στην εφηβεία είχα τάσεις αυτοκτονίας».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης εξηγεί όλα τα στάδια που πέρασε μέχρι να πάρει την απόφαση να εξομολογηθεί όσα νιώθει σε μια φίλη του, την Έφη, που σήμερα είναι ο δεσμός του αλλά και στην οικογένεια του  μέσα από ένα γράμμα.

Η μητέρα του Κρις τον στήριξε όμως η ευρύτερη οικογένεια θεώρησε ότι χρειάζεται εξορκισμό από τον σατανά, έτσι οι σχέσεις με τους συγγενείς του κόπηκαν με τον ίδιο να δηλώνει πως πλέον δεν τον ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος.

Σήμερα ο Κρις, βρίσκεται επίσημα στην διαδικασία αλλαγής φύλου μέσα από ορμονοθεραπεία ενώ την ίδια ώρα η ΛΟΑΤ παλεύει για την νομική αναγνώριση των δικαιωμάτων ατόμων όπως ο Κρις που είναι διεμφυλικά.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 29/5 είναι η παρέλαση του τρίτου Cyprus Pride στις 3 μ.μ

* H φωτογραφία είναι αρχείου
  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top