ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 50χρονος κατέρρευσε έπειτα από επιληπτική κρίση! Τον έσωσαν τέσσερις λεβέντες ναυαγοσώστες

ΛΕΜΕΣΟΣ: 50χρονος κατέρρευσε έπειτα από επιληπτική κρίση! Τον έσωσαν τέσσερις λεβέντες ναυαγοσώστες

Περιστατικό διάσωσης 50χρονου στη περιοχή Αγ. Τύχωνα στη Λεμεσό με πρωταγωνιστές 4 παλληκάρια ναυαγοσώστες των Limassol professional Lifeguards, των οποίων η επέμβαση ήταν καθοριστική για άντρα ο οποίος υπέστην επιληπτική κρίση.

Σύμφωνα με ανάρτηση των επαγγελματιών ναυαγοσωστών Λεμεσού στις 12:00 το μεσημέρι ο ναυαγοσώστης Αυγουστίνος Παπαδόπουλλος ενώ επέβαινε σε σκάφος μαζί με τον συνάδελφο του Στέλιο Αντωνίου παρατήρησε ( αν και ήταν άκρως δύσκολο) μεσήλικα άντρα να περπατά με τον σκύλο του έξω από τον νερό στο μονοπάτι της περιοχής, και την ίδια ώρα ο 50χρονος να χάνει τις αισθήσεις και να κτυπάει στο έδαφος με σπασμωδικές κινήσεις.

Αμέσως ο κ. Παπαδόπουλλος ειδοποίησε τον ναυαγοσώστη Τάσο Νικολάου (οπως επίσης και τον κ.Ιορδάνη Ιορδάνους να σπεύσουν στο σημείο όπου έγινε το περιστατικό.

Οι ναυαγοσώστες ως πρώτοι βοηθοί διέγνωσαν ότι ο 50χρονος είχε υποστεί επιληπτική κρίση και του παρείχαν επιτυχώς τις πρώτες βοήθειες.

Είναι άξιον απορίας πως ένας ναυαγοσώστης εντός σκάφους μέσα στη θάλασσα κατάφερε να διακρίνει επιληπτικό επεισόδιο μακριά κ έξω από το νερό. Αυτό δεν είναι ένδειξη αλλά η μεγάλη απόδειξη της αξιοπιστίας που διέπει την ναυαγοσωστική μονάδα Λ/σου, κάτι που πρέπει να προβληματίσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές ως προς την κατοχύρωση του επαγγέλματος του Ναυαγοσώστη και την αναγνώριση της ναυαγοσωστικής ως την υπηρεσία με τις πιο πολλές διασώσεις από οποιανδήποτε άλλη υπηρεσία στη Κύπρο αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου στη σελίδα τους στο Facebοok

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top