ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ ενημερώνει Μέρκελ, Γιούνκερ και Τουσκ για τις τελευταίες εξελήξεις στο Κυπριακό

Ο ΠτΔ ενημερώνει Μέρκελ, Γιούνκερ και Τουσκ για τις τελευταίες εξελήξεις στο Κυπριακό

Κατ` ιδίαν διαδοχικές συναντήσεις, με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, θα έχει σήμερα (30/5) στο Λουξεμβούργο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντήσει τους τρεις ηγέτες διαδοχικά κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών και θα τους ενημερώσει σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά και το προσφυγικό.

Ο Πρόεδρος συμμετέχει στις εορταστικές εργασίες της Συνόδου των ηγετών των κομμάτων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι οποίες ξεκίνησαν στις 17:30 τοπική ώρα στο Λουξεμβούργο.

Το ΕΛΚ εορτάζει τα 40 χρόνια ύπαρξης και προσφοράς στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ξεκινάει την πανευρωπαϊκή του εκστρατεία ενάντια στο λαϊκισμό, ο οποίος κερδίζει έδαφος σε μια σειρά από κράτη της ΕΕ.

Το 2017 αποτελεί εκλογικό έτος για μια σειρά κράτη μέλη, όπως η Ολλανδία (Μάρτιος), η Γαλλία (Απρίλιος) και η Γερμανία (Σεπτέμβριος). Η Ιταλία ακολουθεί ένα χρόνο αργότερα το Μάιο του 2018, ενώ η Ισπανία επιστρέφει στις κάλπες στις 26 Ιουνίου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top