ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «τσίρκο», το χαμένο κύρος και το μεγάλο στοίχημα της Κυπριακής Βουλής

Το «τσίρκο», το χαμένο κύρος και το μεγάλο στοίχημα της Κυπριακής Βουλής

Το κύρος των Βουλευτών έχει χαθεί και ίσως έφτασε η ώρα για τον εκσυγχρονισμό και την τήρηση κανονισμών από πλευράς τους ώστε να καληφθεί το χαμένο έδαφος.

Καλεσμένοι επιτροπών, μεταξύ αυτών υπουργοί, περιμένουν πότε θα ... καπνίσει σε μερικούς βουλευτές, μέλη της επιτροπής στην οποία έχουν κληθεί, να εμφανιστούν για να μπορεί να σχηματιστεί απαρτία και να ξεκινήσει η συνεδρία, άλλες φορές πάλι, γραμματείς επιτροπών παίρνουν τηλέφωνα συνεδέλφους τους ζητώντας τους να στείλουν κάποιον βουλευτή απλα για να εμφανιστεί δυο λεπτά για σκοπούς απαρτίας και να επιστρέψει στη συνεδρία που τον ενδιαφέρει, σύμφωνα και με τα όσα επαναφέρει σε σημερινό (5/6) δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πολίτης».

Οργανωμένα σύνολα, εκπροσώποι υπουργείων και ημικρατικών οργανισμών περιμένουν μια και πλέον ώρα για ένα θέμα, για να ενημερωθούν εν τέλει από τον γραμματέα της επιτροπής ότι αυτό αναβάλλεται επειδή το προηγούμενο είχε τραβήξει περισσότερο από ότι αναμενόταν.

Επίσης, βουλευτές παρατάνε στη μέση συζήτηση ενός θέματος, σε μια επιτροπή, επειδή είχαν υποσχεθεί να παρευρεθούν σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι για να συζητήσουν το ίδιο θέμα, υποθέτοντας μάλλον ποια θα είναι η κατάληξη του. Άλλοι βουλευτές πάλι, ζητούν από τους δημοσιογράφους να κάνουν δηλώσεις στην αίθουσα Τύπου για ένα θέμα το οποίο είναι σε εξέλιξη ακόμα με δικαιολογία ότι βιάζονται να πάνε κάπου αλλού.

Και το χειρότερο; Βουλευτές που δεν έχουν ιδέα για ένα θέμα ζητούν απο τους δημοσιογράφους να τους ενημερώνουν για να κάνουν σχετική δήλωση, έτσι ώστε το βράδυ να «παίξουν» σε κάποιο κανάλι.

Τελειώνοντας, επισημαίνετε ότι οι παροικούντες της Βουλής μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι τα όσα γράφτηκαν στο άρθρο δεν αποτελούν αποκυήματα δημοσιογραφικής φαντασίας αλλά αποδίδουν την πραγματική εικόνα του κοινοβουλίου, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, εμπλουτισμένα με φωτογραφίες εσσωρούχων, κοσμητικών επιθέτων στην Ολομέλεια και άλλα τίνα.

Στο θέμα των απουσιών τώρα, είναι κοινά παραδεκτό ότι όλα τα προβλήματα στη λειτουργία της Βουλής,  αρχίζουν και τελειώνουν από το γεγονός ότι πολλοί βουλευτές απουσιάζουν αδικιολόγητα, παρ’ότι ο κανονισμός 15.1 προβλέπει αποκοπή μισθού, ανάλογα με τις φορές που το πράττουν. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top