ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Μέσα» για άλλες 3 ημέρες ο πρώην λοχίας της ΚΥΠ – Παντρεύει το παιδί του το Σάββατο

«Μέσα» για άλλες 3 ημέρες ο πρώην λοχίας της ΚΥΠ – Παντρεύει το παιδί του το Σάββατο

Δεκτό έκανε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού την Τρίτη (07/06), το αίτημα των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού για ανανέωση της κράτησης του 36χρονου Λιβάνιου και του πρώην λοχία της ΚΥΠ, στο κύκλωμα των πλαστών διαβατηρίων και των αδειών παραμονής.

Όπως το είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα στα χέρια της Αστυνομίας προέκυψε επιβαρυντική μαρτυρία τόσο για τον 54χρονο πρώην λοχία της ΚΥΠ όσο και για τον λοχία της ΥΑΜ. 

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε πως μεταξύ των ετών 2010-2012 οι δυο άντρες, ο 36χρονος Λιβάνιος και 54χρονος πρώην λοχίας της ΚΥΠ με ψευδείς παραστάσεις απέσπασαν το ποσό των 90 χιλιάδων ευρώ με σκοπό να τους εξασφαλίσουν άδεια παραμονής στην Κύπρο.

Για το κύκλωμα που είχε στηθεί, ο 36χρονος Λιβάνιος, σε θεληματική κατάθεση του αναφέρει ότι κατά το 2007 με 2008 άρχισε να συνεργάζεται με πρώην λοχία της ΚΥΠ, για την έκδοση αδειών παραμονής αλλοδαπών στην Κύπρο, μέσω των γνωριμιών του με άτομα στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Στην κατάθεση του επίσης ανέφερε επίσης πως όταν γνωρίστηκε με τον λοχία της ΥΑΜ, αρχικά αυτός του ζήτησε δυο κινητά τηλέφωνα από το Λίβανο, τα οποία του τα προσέφερε ως δώρο, ενώ ακολούθως για κάθε εξυπηρέτηση πελάτη που τύγχανε, προσέφερε στον 47χρονο χρηματικό ποσό από 600 μέχρι 1500 ευρώ.

Για τον λοχία του Immigration φέρεται να παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας που αφορούσαν τις διαδικασίες έκδοσης άδειας παραμονής στο νησί, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχαν πλαστές υπογραφές και ανύπαρκτους αριθμούς φακέλου και τα στοιχεία των αιτητών δεν εντοπίζονταν στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, οι ανακριτές της υπόθεσης θα ζητήσουν την Παρασκευή (10/06) από το Δικαστήριο, η υπόθεση να παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Οι ανακριτές σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, υπολογίζουν πως για το κύκλωμα έχουν εξαπατηθεί περίπου 100 άτομα αραβικής καταγωγής. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μαρτυριών να συνεχίζονται. 

Να σημειώσουμε πως ο 54χρονος πρώην λοχίας της ΚΥΠ το ερχόμενο Σάββατο παντρεύει το παιδί του.  

Themaonline/KYΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

«Κάλυψε μας!» - Δέχεται πιέσεις από συναδέλφους του αστυνομικούς ο λοχίας της ΥΑΜ!

Συνελήφθη ο λοχίας της Αστυνομίας για το κύκλωμα παράνομων αδειών παραμονής  

ΛΕΜΕΣΟΣ: Βεβαρημένη η θέση του λοχία της Αστυνομίας - Μέχρι και porsche φέρεται να πήρε!

Τίθενται υπό σύλληψη αστυνομικοί του Immigration! – O Φουάτ δέχεται έντονες πιέσεις να μην μιλήσει​ 

Ήξερε να κάνει καλά τη δουλειά ο πρώην λοχίας της ΚΥΠ – Τσέπωνε χιλιάδες ευρώ εκδίδοντας άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/5) στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την έξοδο της Αλάμπρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top