ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαύρο στις διαφημίσεις για τις Turkish Airlines στο EURO 2016 ρίχνει το κρατικό κανάλι

Μαύρο στις διαφημίσεις για τις Turkish Airlines στο EURO 2016 ρίχνει το κρατικό κανάλι

Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου αρχίζει και το ΡΙΚ θα ζει σε ρυθμούς EURO 2016 για έναν ολόκληρο μήνα, από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου 2016, όσο διαρκεί η διοργάνωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη μάχη του EURO ρίχνονται 24 ομάδες και οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 10 πόλεις της Γαλλίας.

Όπως ανακοινώθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργάνωσε το ΡΙΚ τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, το ΡΙΚ θα προβάλει σε απευθείας μετάδοση και τους 51 αγώνες της διοργάνωσης με τον μεγάλο τελικό στις 10 Ιουλίου να καλύπτεται ζωντανά από το στάδιο Stade de France με αποστολή του ΡΙΚ στη Γαλλία.

Το ΡΙΚ θα μεταδίδει επίσης τα pregames που προηγούνται των αγώνων και τα postgames που έπονται των αγώνων. Οι αγώνες θα μεταδίδονται στις 4 το απόγευμα, στις 7 το βράδυ και στις 10 το βράδυ (ώρα Κύπρου) από το ΡΙΚΕΝΑ, το ΡΙΚΔΥΟ και το ΡΙΚHD.

Στις 9 Ιουνίου θα προηγηθεί της έναρξης της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης η μετάδοση της μεγάλης συναυλίας του EURO 2016 με τον Γάλλο dj David Guetta.

Μιλώντας στη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρέσβης της Γαλλίας Ρενέ Τροκάζ ανέφερε ότι για τρίτη φορά στην ιστορία, η τελική φάση του διεθνούς τουρνουά του EURO 2016 θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία (1960, 1984 και 2016) τονίζοντας ότι είναι τιμή για τη Γαλλία να φιλοξενήσει ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός, σχεδόν 20 χρόνια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998.

Για τον σκοπό αυτό, σημείωσε, η ποιότητα των υποδομών είναι άψογη και το σύνολο του γαλλικού πληθυσμού ετοιμάζεται να κινηθεί στους ρυθμούς των σφυριγμάτων και να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών και οπαδών των εθνικών ομάδων.

Πέρα από την αθλητική πτυχή, επεσήμανε ο Γάλλος Πρέσβης, το γεγονός αυτό αποτελεί πρόσκληση για γιορτή σε κάθε μία από τις συνολικά 10 πόλεις υποδοχής, και ο επισκέπτης θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη διαμονή του για να ανακαλύψει τη Γαλλία και την εξαιρετική της κληρονομιά.

Ο κ. Τροκάζ ανέφερε ότι τους 51 αγώνες θα παρακολουθήσουν, σε διάστημα ενός μηνός, 2,5 εκατομμύρια θεατές, 8,5 εκατομμύρια επισκέπτες και χιλιάδες δημοσιογράφων. Σε κάθε πόλη θα υπάρχουν Fan Zones για την ψυχαγωγία του κοινού: γιγαντοοθόνες για τη μετάδοση των αγώνων και χώροι ψυχαγωγίας για τους πιο νέους θα δώσουν μία εορταστική πινελιά στο UEFA EURO 2016.

Τόνισε ακόμη ότι είναι μεγάλη πρόκληση για τη Γαλλία που φιλοξενεί τη διοργάνωση αυτή, τόσο από πλευράς επιμελητείας φυσικά όσο και από πλευράς ασφάλειας. Οι γαλλικές αρχές, επεσήμανε, προετοιμάστηκαν πλήρως γι΄αυτό και θα κινητοποιήσουν περίπου 80.000 προσωπικό για την ασφάλεια των γηπέδων και των Fan Zones.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος ανέφερε ότι το 2016 αποτελεί χρονιά μεγάλων παγκόσμιων και ευρωπαϊκών αθλητικών γεγονότων, σημειώνοντας ότι το ΡΙΚ κάλυψε και θα συνεχίσει να καλύπτει τα μεγάλα αυτά γεγονότα, εκπληρώνοντας τον ρόλο του ως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του τόπου δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό, να παρακολουθήσει μεγάλου ενδιαφέροντος αθλητικές διοργανώσεις απρόσκοπτα, μέσα από “ανοικτές” τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες.

Ο κ. Τσώκος ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη της Γαλλίας για την παρουσία του και ευχήθηκε όλες οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις να διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια.

Ο Προϊστάμενος της Αθλητικής Υπηρεσίας ΡΙΚ, Σάββας Αριστοδήμου ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που στην τελική φάση του EURO διεξάγονται τόσοι πολλοί αγώνες σημειώνοντας ότι στις προηγούμενες διοργανώσεις, αγωνίζονταν στην τελική φάση μόνο 16 ομάδες ενώ φέτος θα λάβουν μέρος 24 ομάδες.

Ο κ. Αριστοδήμου είπε τέλος ότι ανάμεσα στους παγκόσμιους χορηγούς της διοργάνωσης του EURO2016 είναι και οι Τουρκικές Αερογραμμές, προσθέτοντας ότι δόθηκε σκληρός αγώνας για να κερδηθεί η εξαίρεση της μετάδοσης των σχετικών διαφημίσεων, ενώ πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top