ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Το κερασάκι έδινε τα διπλάσια χρήματα! Παρατράγουδα με το κρατικό λαχείο

ΚΥΠΡΟΣ: Το κερασάκι έδινε τα διπλάσια χρήματα! Παρατράγουδα με το κρατικό λαχείο

Η ασάφεια στις οδηγίες σε ξυστό κρατικό λαχείο, το οποίο κυκλοφόρησε την Παρασκευή, (3/6), προκάλεσε τη διαμαρτυρία πολιτών και ανάγκασε το αρμόδιο κρατικό Τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών να σταματήσει την κυκλοφορία.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Τα 50 χιλιάδες από τα 3 εκατομμύρια ξυστά λαχεία τους ενός ευρώ με το κερασάκι, τα οποία κυκλοφόρησαν την Παρασκευή, (3/6), δημιούργησαν παρατράγουδα, αφού οι οδηγίες οι οποίες αναγράφονται πάνω στο λαχείο ήταν ασαφείς.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Κρατικού Λαχείου,  του Υπουργείου Οικονομικών, Μάριο Κωνσταντίνου, οι οδηγίες είχαν ως εξής: εάν βρεις τα ίδια σύμβολα στην ίδια γραμμή κερδίζεις το βραβείο, το οποίο είναι χρηματικό ποσό και βρίσκεται στα δεξιά. Εάν όμως βρεις δυο τα ίδια στην ίδια γραμμή συν ένα κερασάκι, στην ίδια γραμμή (?) (εδώ υπάρχει και η ασάφεια) κερδίζεις τα διπλάσια χρήματα.

Ορισμένοι πολίτες δεν αντιλήφθηκαν τι ακριβώς κέρδισαν και αποτάθηκαν σε περιπτερούχους και λαχειοπώλες ζητώντας εξηγήσεις. Κάπου εκεί διαπιστώθηκε και το πρόβλημα, το οποίο έφθασε στο αρμόδιο κρατικό τμήμα. Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε το πρωί της Δευτέρας, (6/6), όπως σταματήσει η κυκλοφορία του εν λόγω λαχείου μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα.

Ο κύριος Κωνσταντίνου, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, είπε ότι την Τετάρτη, (8/6) θα εξεταστεί το θέμα  με την εκπρόσωπο της προμηθεύτριας καναδικής εταιρείας των κρατικών λαχείων, σε προγραμματισμένη επίσκεψη της στην Κύπρο και θα ληφθούν αποφάσεις για το χειρισμό του προβλήματος, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο όπως δοθούν κάποιες αποζημιώσεις σε πολίτες που αγόρασαν από τα εν λόγω ξυστά.   

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top