ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΑΣΜΑ: Χρωστά 1,3 εκ. στο κράτος και μπαινοβγαίνει ανενόχλητος στα κατεχόμενα!

ΤΕΧΝΑΣΜΑ: Χρωστά 1,3 εκ. στο κράτος και μπαινοβγαίνει ανενόχλητος στα κατεχόμενα!

Εταιρεία οφείλει στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας 1,3 εκατομμύρια ευρώ πριν από το 2008, συνεχίζει απρόσκοπτα της εργασίες της στην Κυπριακή Δημοκρατία, με τον Διευθυντή της να διαμένει στα Κατεχόμενα και να αποφεύγει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της…

Η είδηση που φανερώνει την αδυναμία της Πολιτείας να εισπράξει τους απαιτούμενους φόρους, αναδείχθηκε μετά από ερώτημα της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως φαίνεται και από την πιο πάνω αναφορά μας, ο διευθυντής της εταιρείας με το πιο πάνω τέχνασμα καταφέρνει να αποφεύγει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και η εταιρεία του να συνεχίζει απρόσκοπτα τις εργασίες της.

Μάλιστα, ο υπουργός Χάρης Γεωργιάδης, στην απάντησή του προς την κ. Χαραλαμπίδου σημειώνει ότι «το Τμήμα Φορολογίας έχει καταχωρίσει ποινική δίωξη εναντίον της εταιρείας και του Διευθυντή της, η οποία όμως αποσύρθηκε εφόσον δεν κατέστη δυνατή η επίδοση των κλητηρίων λόγω του ότι ο υπό αναφορά Διευθυντής διαμένει στις μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές».

Αυτή η τοποθέτηση αφήνει εκτεθειμένη την κυπριακή Πολιτεία. Κι αυτό γιατί, πολύ εύκολα θα μπορούσε να κληθεί να λογοδοτήσει ο εν λόγω διευθυντής. Σε πολλές περιπτώσεις, γίνονταν έλεγχοι στο οδόφραγμα κι όταν πολίτες της κυπριακής Δημοκρατίας που είχαν οφειλές στο κράτος επιχειρούσαν να περάσουν στις κατεχόμενες περιοχές, τους απαγορευόταν από την Αστυνομία και καλούνταν να πληρώσουν τους οφειλόμενους φόρους.

Φαίνεται, όμως, πως με τον υπό αναφορά επιχειρηματία, ακολουθείται διαφορετική τακτική.

Τουλάχιστον, λαμβάνονται κάποια μέτρα σε βάρος της εταιρείας, καθώς όπως σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης, «το Τμήμα Φορολογίας διερευνά τη δυνατότητα επιβολής εμπράγματου βάρους σε περιουσία στο όνομα της εταιρείας ή και του Διευθυντή της».

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top