LIKE ONLINE

EURO 2016: Δείτε πως θα προειδοποιούν για τρομοκρατική επίθεση τους φιλάθλους! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

EURO 2016: Δείτε πως θα προειδοποιούν για τρομοκρατική επίθεση τους φιλάθλους! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Οι Γάλλοι κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στους αγώνες ποδοσφαίρου- Με εφαρμογή στα smartphone που θα διατίθεται δωρεάν σε αγγλικά και γαλλικά.

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται οι γαλλικές αρχές, υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου που ξεκινά μεθαύριο στη Γαλλία με την κυβέρνηση των Παρισίων να προωθεί μία εφαρμογή για smartphone με τίτλο SAIP, η οποία θα προειδοποιεί τους φιλάθλους για τρομοκρατική απειλή.  

Η εφαρμογή αυτή θα διατίθεται δωρεάν σε δύο γλώσσες στα γαλλικά και τα αγγλικά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Με τις γαλλικές αρχές να επισημαίνουν ότι είναι είναι υπαρκτή η απειλή να σημειωθούν «τυφλά» χτυπήματα στη διάρκεια του μεγάλου αθλητικού γεγονότος, 90.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός τις τελευταίες ώρες για να προστατεύσουν τα στάδια και τους χώρους συγκέντρωσης των φιλάθλων. Κι ενώ η αυλαία του Euro 2016 ανοίγει την Παρασκευή, οι Γάλλοι πιλότοι ξεκινούν ένα 24ωρο αργότερα την απεργία τους που θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Τρίτη. Την ώρα, δε, που η κυβέρνηση των Παρισίων προσπαθεί να περιχαρακώσει την εικόνα της, χτες οι γαλλικές αρχές εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το σενάριο ο νεαρός Γάλλος που είχε συλληφθεί στην Ουκρανία να συνδέεται με την τρομοκρατία. 

«Η τρομοκρατική απειλή δυστυχώς θα υφίσταται για πολύ καιρό, ωστόσο δεν πρέπει να αφεθούμε στον τρόμο. Πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι το Euro 2016 θα στεφθεί με επιτυχία», τόνισε λίγες ώρες νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. 

Πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις από Γαλλία , Βέλγιο και ΗΠΑ 

Πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις κατά την διάρκεια του Euro 2016 διαθέτουν εκτός από τις γαλλικές αρχές, οι βελγικές και οι αμερικάνικες. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση του Λονδίνου εξέδωσε χτες ανανεωμένη ταξιδιωτική σύσταση προς τους φιλάθλους. 

Στο τέλος Μαίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την επικράτεια της Ευρώπης στη διάρκεια του καλοκαιριού, συμπεριλαμβανομένου και του Euro 2016 στη Γαλλία. Στην ανακοίνωση του επισημαινόταν ότι οι επιθέσεις μπορεί να στοχεύσουν μεγάλες εκδηλώσεις, τουριστικά αξιοθέατα, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ευρώπη. Η ταξιδιωτική οδηγία για τις χώρες της Ευρώπης λήγει στις 31 Αυγούστου, όπως διευκρινίζεται στην επίμαχη ανακοίνωση. 

Ταξιδιωτική σύσταση της Βρετανίας προς τους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν έως τη Γαλλία

Η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης θα διαρκέσει έναν μήνα και θα διεξαχθεί σε γήπεδα σε όλη τη Γαλλία η οποία έχει γίνει κατ΄επανάληψη στόχος των τζιχαντιστών όπως συνέβη και στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι όταν έχασαν την ζωή τους 130 άνθρωποι. 

Το Φόρειν Όφις συμβουλεύει τους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν στη χώρα του Ολάντ για να στηρίξουν την ομάδα τους να είναι συνεχώς προσεκτικοί και να ακολουθούν τις συμβουλές των γαλλικών αρχών.
 
«Στη διάρκεια του Εuro 2016 τα γήπεδα, τα σημεία συγκέντρωσης των φιλάθλων, οι χώροι στους οποίους θα υπάρχει αναμετάδοση των αγώνων και τα δημόσια μέσα μεταφοράς αποτελούν εν δυνάμει στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων» αναφέρεται στην οδηγία. 

Εικόνα της εφαρμογής SAIP

protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top