ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απέσυρε την καταγγελία που αφορούσε τον Προδρόμου η κοπέλα από την Λάρνακα

Απέσυρε την καταγγελία που αφορούσε τον Προδρόμου η κοπέλα από την Λάρνακα

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Πρόδρομου Προδρόμου που αποκάλυψε από την περασμένη Παρασκευή (03/06) το ThemaOnline.

Του Φάνη Μακρίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η κοπέλα από την Λάρνακα, η κ. Π. , που είχε κάνει καταγγελία περί παραβίασης των προσωπικών της δεδομένων και αυθαίρετης χρήσης τους σε κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης επικοινώνησε με την Αστυνομία για να ενημερώσει πως θέλει να αποσύρει την καταγγελία την οποία είχε κάνει τον Φεβρουάριο του 2012. Η έρευνα της Αστυνομίας όπως είχαμε γράψει επανειλημμένα από την περασμένη Παρασκευή (03/06) φανέρωνε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε βάρος του εκπρόσωπου Τύπο του ΔΗΣΥ, Πρόδρομου Προδρόμου.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αυτή η πληροφορία, περί απόσυρσης της καταγγελίας, είναι και εις γνώσιν της νομικής υπηρεσίας, αν και για την ώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτι τέτοιο ως δεδομένο.

Πάντως, αν επιβεβαιωθεί ότι πράγματι η κα Π. δεν επιθυμεί να προχωρήσει το όλο θέμα, τότε το πιο πιθανό είναι να «πέσει» η υπόθεση εν τη γενέσει της. Θα «ασθενήσει» χωρίς τη βασική μαρτυρία και η απόσυρσή της από τη Γενική Εισαγγελία θα φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο.

Το τραγικό είναι ότι η υπόθεση έμεινε στην αφάνεια αφού χρειάστηκε η αποκάλυψη του ThemaOnline και η μεσολάβηση τεσσάρων χρόνων, για να επανέλθει στο προσκήνιο…  Πώς θα ήταν τα πράγματα τώρα αν η Αστυνομία δεν «ξεχνούσε» τον φάκελο στα συρτάρια της; Δεν θα προχωρούσε δικαστικά η υπόθεση; Θα προλάβαινε να μπει ο κ. Προδρόμου στην Βουλή;

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα, η καταγγελία έγινε το 2012, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου του 2013 αποφασίστηκε να προωθηθεί στη Γενική Εισαγγελία. Παρ΄ όλα αυτά για ακόμη 1,5 χρόνο η υπόθεση «ξεχάστηκε». Τόσο χρειάστηκε για να παραδοθεί τελικά ιδιοχείρως στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα (Μάρτιος 2015). Ο φάκελος, όμως, έμελλε να «χαθεί» ξανά. Για να βρεθεί τελικά  μετά από τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας μας (03/06 και 06/06) κι αφού πρώτα ζητήσαμε την θέση της Αστυνομίας (03/06) και της Γενικής Εισαγγελίας (07/06).


Η καταγγελία
Όπως είχαμε γράψει την Παρασκευή (03/06), στις 18 Φεβρουαρίου του 2012 κοπέλα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι άγνωστος είχε δημιουργήσει δυο δικά της προφίλ σε διαδεδομένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, στους λογαριασμούς αυτούς για την δημιουργία των οποίων είχε άγνοια, δημοσιοποιούνταν στοιχεία της, όπως φωτογραφίες και προσωπικές πληροφορίες. Η Αστυνομία κατέληξε στον Προδρόμου και μάλιστα στο πλαίσιο της διερεύνησης δέσμευσε  τον προσωπικό του υπολογιστή (lap top). Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το IP Adress από το οποίο δημιουργήθηκαν οι λογαριασμοί ανήκε στον ύποπτο. Ταυτόχρονα, εξασφαλίστηκε ικανοποιητική μαρτυρία για ποινική δίωξή του. Υπήρχε θέμα παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Έτσι, λοιπόν, η Αστυνομία εισηγήθηκε να προωθηθεί ο φάκελος στη νομική υπηρεσία για τα περαιτέρω. Αυτό όπως έγκυρα πληροφορούμαστε έγινε  στις 9 Σεπτεμβρίου του 2013…

 

Πάντως, ο ίδιος ο Πρόδρομος Προδρόμου δεν θέλησε να πει πολλά για το όλο θέμα. Ερωτώμενος από τον Πάρη Ποταμίtη στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, περιορίστηκε να αναφέρει τα ακόλουθα: «Θα είχα πολλά να πω, αλλά δεν επιθυμώ να πω οτιδήποτε. Το θέμα αφορά τη Νομική Υπηρεσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥ THEMAONLINE (03/06-08/06): 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ποινική υπόθεση σε βάρος πασίγνωστού πολιτικού «χάθηκε» στα συρτάρια της Αστυνομίας

Ο πολιτικός που φέρεται να κρύβεται πίσω από το fb της κοπέλας το 2012 – Αστυνομία: «Θα το εξετάσουμε»

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Χάθηκε ο φάκελος του Προδρόμου! – Είχε γίνει καταγγελία από κοπέλα το 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο Ρίκκος «έχασε» τον φάκελο του Πρόδρομου!-Υπόθεση καταγγελίας κοπέλας από Λάρνακα το 2012

Ανοίγει (πάλι) η υπόθεση Προδρόμου μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline – Τοποθέτηση Νομικής Υπηρεσίας

Ερωτοκρίτου για αποκαλύψεις ThemaOnline σε σχέση με Προδρόμου: «Παρέδωσα όλους τους φακέλους πριν αποχωρήσω»

​Η τοποθέτηση Προδρόμου για την ποινική υπόθεση που αποκάλυψε το ThemaOnline – ΒΙΝΤΕΟ

Εντοπίστηκε ο φάκελος για την υπόθεση Προδρόμου που αποκάλυψε το ThemaOnline στις 03/06

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top