ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έμμεση απειλή για αγωγή λιβέλου στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη – ΕΓΓΡΑΦΟ

Έμμεση απειλή για αγωγή λιβέλου στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη – ΕΓΓΡΑΦΟ

Η κόντρα μεταξύ λειτουργού του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, δεν λέει να σταματήσει…

Του Φάνη Μακρίδη

Οι εκ νέου υποδείξεις/παρατηρήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον διορισμό του Δημήτρη Παρτέλλα στη θέση του Υπεύθυνου των Τεχνικών Υπηρεσιών προκάλεσαν την αντίδραση του Συνδικαλιστικού Σώματος των υπαλλήλων του ΚΟΑ (ΣΥΚΟΑ).

Ο Γραμματέας του Συνδικαλιστικού σώματος του Οργανοσμού, Δρ Μιχάλης Μιχαηλίδης (προϊστάμενος του Κέντρου Αθλητικών Ερευνών Κύπρου, που κρίθηκε ως μη βιώσιμο από την Ελεγκτική), συνέταξε επιστολή την οποία απέστειλε στο Δ.Σ. του Οργανισμού, κάνοντας λόγο για εμμονή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε βάρος του Παρτέλλα για την επαναφορά του θέματος.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μιχαηλίδης (υπό την ιδιότητά του ως Γραμματέας του ΣΥΚΟΑ): «Θεωρούμε ότι η εμμονή για επαναφορά του ζητήματος για ένα θέμα το οποίο έχει διερευνηθεί πλήρως από τον Οργανισμό και δεν παρουσιάζει τίποτα το επιλήψιμο, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και αγγίζει πλέον τα όρια της προσωπικής καταδίωξης και ψυχικής καταρράκωσης του ατόμου, γεγονός που του δίνει κάθε δικαίωμα να προσφύγει πλέον για λίβελλο λόγω επιζήμιων για τον ίδιο και την οικογένεια του, από την συνεχιζόμενη δημόσια αναφορά και κοινοποίηση του ονόματος του».

Σημειώνεται πως με βάση το σχέδιο υπηρεσίας, ο Παρτέλλας έπρεπε να καταθέσει έγγραφο που πιστοποιούσε πως έχει άριστη γνώση των αθλητικών πραγμάτων για να πάρει θέση Α΄ Λειτουργού. Είχε λοιπόν δώσει βεβαίωση του Ιερού Ναού Παναγίας Παλλουριωτίσσης που έδειχνε ότι ενώ ήταν υπάλληλος του Τμήματος Δημοσίων Έργων είχε βοηθήσει την εν λόγω εκκλησία στον σχεδιασμό αγωνιστικού χώρου.

Γι΄ αυτό το έγγραφο είχε γίνει καταγγελία στην Ελεγκτική Υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2014 στην οποία προβλήθηκε η θέση ότι ήταν πλαστό. Ο Γενικός Ελεγκτής, λοιπόν, ζητούσε τον Μάρτιο του ίδιου έτους να γίνει σχετική έρευνα από τον ΚΟΑ για να διαπιστωθεί κατά πόσον ο εν λόγω λειτουργός (ο Παρτέλλας δηλαδή) είχε προσκομίσει πλαστό έγγραφο, αλλά και να «εξετάσει κατά πόσο οι περιγραφείσες στη βεβαίωση υπηρεσίες νόμιμα παρέχοντο αφού, κατά το χρόνο παροχής των υπηρεσιών, ο εν λόγω Πρώτος Λειτουργός ήταν δημόσιος υπάλληλος και συνεπώς οποιαδήποτε τέτοια παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (με ή χωρίς αμοιβή) απαιτούσε έγκριση για να είναι νόμιμη. κατέθεσε έγγραφο για να προσληφθεί σε θέση Α΄ Λειτουργού».

Η διερεύνηση τελικά έγινε και μετά από ψηφοφορία του Δ.Σ. του ΚΟΑ (πέντε ψήφοι υπέρ και τέσσερις κατά) αποφασίστηκε να διατηρήσει ο κ. Παρτέλλας τη θέση του.

Το γεγονός ωστόσο ότι ο Γενικός Ελεγκτής επανέρχεται σ΄ αυτό το θέμα με την έκθεσή του για το 2015, προκάλεσε και την πιο πάνω αντίδραση από την Συντεχνία Υπαλλήλων του ΚΟΑ. Ο Γραμματέας του συνδικαλιστικού οργάνου του Οργανισμού, σημειώνει ότι ο κ. Παρτέλλας επιτελούσε διακονία όταν σχεδίαζε το γήπεδο για την εκκλησία και κατά συνέπεια κακώς η Ελεγκτική Υπηρεσία επιμένει να ασχολείται με το θέμα, καταλογίζοντάς της έμμεσα σκοπιμότητα… 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top