ΥΓΕΙΑ

Αδειάζει τον Υπουργό Υγείας η Κυβέρνηση – Αναλαμβάνει ο Πρόεδρος το ΓΕΣΥ

Αδειάζει τον Υπουργό Υγείας η Κυβέρνηση – Αναλαμβάνει ο Πρόεδρος το ΓΕΣΥ

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της Υγείας. Η Κυβέρνηση στήνει στον τοίχο τον Υπουργό Υγείας, αναλαμβάνει το ΓΕΣΥ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Γιώργος Παμπορίδης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνει σκέψεις παραίτησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Πολίτης», 11/6, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω του υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνου Πετρίδη, απευθύνθηκε την Παρασκευή στον Υπουργό Υγείας σε αυστηρό ύφος, διατυπώνοντας μια σειρά από ερωτήματα για την κατάσταση της δημόσιας υγείας και το τι προτίθεται να πράξει, τα οποία εμπεριέχουν σαφώς και το στοιχείο της αμφισβήτησης του κ. Παμπορίδη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,σε δισέλιδη επιστολή που απέστειλε στον κ. Παμπορίδη, του ζητά  ζητά να μάθει, ανάμεσα σε άλλα, για τον σχεδιασμό του υπουργού προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια, για την οργανωτική δομή στα νοσοκομεία, για την πρωτοβάθμια υγεία, για τα αποτελέσματα της διαβούλευσής του για το ΓεΣΥ, για τα θέματα των φαρμάκων κ.ά. Καταλήγει ζητώντας τις εισηγήσεις του υπουργού για όλα τα πιο πάνω θέματα προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η επιστολή έρχεται την ίδια στιγμή που ο Πρόεδρος αναλαμβάνει προσωπικά τις διαβουλεύσεις με οργανωμένους φορείς και κόμματα για αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η επιστολή προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Υπουργού Υγείας, ο οποίος φέρεται να εξετάζει, ακόμη, και το ενδεχόμενο παραίτησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top