ΥΓΕΙΑ

Έχει έτοιμη την παραίτηση στην τσέπη ο Υπουργός Υγείας

Έχει έτοιμη την παραίτηση στην τσέπη ο Υπουργός Υγείας

Πριν ακριβώς από ένα χρόνο ο δικηγόρος Γιώργος Παμπορίδης, ανέλαβε να «καθαρίσει» για λογαριασμό της Κυβέρνησης την υπόθεση ΓΕΣΥ και να βάλει σε τάξη τη δημόσια υγεία, αφού ο πρώτος Υπουργός της Κυβέρνησης, Φίλιππος Πατσαλής, πάρα τις μεγάλες προσδοκίες ακόμα και των απλών πολιτών, αν και πολυβραβευμένος γενετιστής αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Ο Γιώργος Παμπορίδης αναλαμβάνοντας δράση εμφανίστηκε έτοιμος και αποφασισμένος να εκτελέσει, με το πιο αδίστακτο τρόπο, όπως πιστεύουν ορισμένοι τη δύσκολη αποστολή.  

Στην πορεία ωστόσο πάρα τα ευοίωνα δείγματα γραφής ότι κάτι θα πετύχαινε, το πράγμα στράβωσε. Θυμίζουμε τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, το βράδυ της Παρασκευής, (10/6) από τον Αμίαντο, για προσπάθεια παραπλάνησης από κάποιους σε σχέση με τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας.

Στο «καπάκι» ήρθε και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», (11/6), που αποκάλυπτε επιστολή της Κυβέρνησης, με την οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Πρόεδρος του ζητά  με αυστηρό ύφος εξηγήσεις για την κατάσταση στη δημόσια υγεία και να μάθει τους σχεδιασμούς του.  

Μετά από αυτή την εξέλιξη σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Υπουργός Υγείας είναι δυσαρεστημένος, και έχει ήδη έτοιμη την επιστολή παραίτησης, στη τσέπη του, όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά και ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να την εμφανίσει.

Η ίδια πηγή μάλιστα μας ανέφερε ότι έπονται και αλλά πολύ χειρότερα στον τομέα της Υγείας, πάρα τις προσπάθειες του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνου Πετρίδη να πείσει ότι η εικόνα που δόθηκε είναι εντελώς λανθασμένη, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του «Πολίτη», στο κρατικό ραδιόφωνο. Είχε πει επίσης πως πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική που ακολουθείται συχνά ώστε ο Πρόεδρος να τυγχάνει ενημέρωσης και να παρεμβαίνει όπου επιβάλλεται.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδειάζει τον Υπουργό Υγείας η Κυβέρνηση – Αναλαμβάνει ο Πρόεδρος το ΓΕΣΥ

Πρόεδρος: «Δεν μπορεί να παραπλανάται ο Πρόεδρος σε θέματα υγείας»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top