ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάτω από το φράγμα του 10% υποχώρησαν οι επενδύσεις πάγιου κεφαλαίου στην Κίνα

Κάτω από το φράγμα του 10% υποχώρησαν οι επενδύσεις πάγιου κεφαλαίου στην Κίνα

Κάτω του 10% για πρώτη φορά από το 2000 υποχώρησαν οι επενδύσεις πάγιου κεφαλαίου στην Κίνα, δημιουργώντας προσδοκίες για προώθηση νέου πακέτου τόνωσης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, οι επενδύσεις πάγιου κεφαλαίου την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου διαμορφώθηκαν στο 9,6% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 10,5%, που ήταν η επίδοση την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου.

Οι επενδύσεις από ιδιωτικές εταιρείες υποχώρησαν στο επίπεδο-ρεκόρ του 3,9% σε σύγκριση με 5,2% την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου, από τα διψήφια νούμερα του περασμένου έτους. Για τη φετινή χρονιά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από το 2012 οπόταν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία.

Ο Σενγκ Λαϊγιούν, εκπρόσωπος του γραφείου στατιστικής, δήλωσε ότι η Κίνα πρέπει να ανοίξει τον κρατικό τομέα περαιτέρω προκειμένου να συγκρατήσει την επιβράδυνση στις ιδιωτικές επενδύσεις, προσθέτοντας ότι η υποχώρηση των τιμών και η υπερβολική βιομηχανική παραγωγή επηρέασαν τις ιδιωτικές επενδύσεις.

Οι ξένες άμεσες επενδύσεις υποχώρησε το Μάιο κατά 1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, παρουσιάζοντας μείωση για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top