Ξεσηκώθηκαν οι γυναίκες για τις προσλήψεις μόνο αντρών στο στρατό – Η αιχμηρή τοποθέτηση της Επιτρόπου Ισότητας

Ξεσηκώθηκαν οι γυναίκες για τις προσλήψεις μόνο αντρών στο στρατό – Η αιχμηρή τοποθέτηση της Επιτρόπου Ισότητας

Ο χρόνος αλλά και η πρακτική απέδειξαν ότι πλέον δεν υπάρχει διαχωρισμός επαγγελμάτων λόγω φύλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου, ως προς την εξαγγελία για πρόσληψη 3000 ανδρών στην Εθνική Φρουρά.

«Η διάκριση των επαγγελμάτων σε ανδρικά και γυναικεία αντανακλά στερεοτυπικές αντιλήψεις, που είναι βαθιά ριζωμένες στην κοινωνία μας. Οι διακρίσεις και οι ανισότητες που παρατηρούνται εις βάρος των γυναικών ελάχιστα οφείλονται ή δημιουργούνται από τις βιολογικές διαφορές των δύο φύλων. Πρόκειται για ένα κοινωνικό – οικονομικό – πολιτισμικό πλέγμα αφού η ιστορία απέδειξε ότι οι γυναίκες είναι ισάξιες με τους άνδρες σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας», αναφέρεται.

Η Επίτροπος αναφέρει ότι κατανοεί πως η έλλειψη υποδομών στο στράτευμα δημιουργεί προβλήματα στην ένταξη και των γυναικών στο στρατό, «αλλά αναμένουμε το συντομότερο δυνατό νέα εξαγγελία προσλήψεων, η οποία θα αναφέρεται αυτή τη φορά και σε γυναίκες αιτήτριες».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE