ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέρριψε δωρεά του Αργεντινού προέδρου επειδή το ποσό είχε το...

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέρριψε δωρεά του Αργεντινού προέδρου επειδή το ποσό είχε το...

Χειροτέρεψαν, κατά τα φαινόμενα, οι ήδη «παγωμένες» σχέσεις του Πάπα Φραγκίσκου με τον πρόεδρο της Αργεντινής, με μία δωρεά στο επίκεντρο.

Ο Ποντίφικας απέρριψε μία δωρεά του Μαουρίσιο Μάκρι επειδή το ποσό περιελάμβανε το «666». Ή τουλάχιστον, αυτή ήταν εν μέρει η αιτία. Στις αρχές του μήνα, ο κεντροδεξιός πρόεδρος της Αργεντινής- πατρίδας του Πάπα Φραγκίσκου- έκανε δωρεά 16.666.000 πέσος (κάτι λιγότερο από 1,2 εκατ. δολάρια) στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Scholas Occurentes, το οποίο στηρίζεται από τον Ποντίφικα.

Ομως, σύμφωνα με το Vatican Insider- μία έκδοση της La Stampa για τα παπικά ζητήματα- ο Πάπας Φραγκίσκος με επιστολή του προς το ίδρυμα ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα. Σε ένα υστερόγραφο σημείωνε «Δεν μου αρέσει το 666».


Ο Ποντίφικας και ο Μάκρι έχουν υποστηρίξει αρκετές φορές αντίθετες απόψεις σε πολιτικές συζητήσεις, σημειώνει ο Guardian. Ομως, ο Πάπας φέρεται να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα όταν τα ΜΜΕ της Αργεντινής παρουσίασαν την δωρεά του προέδρου της χώρας ως ένα σημάδι ότι οι σχέσεις των δύο έχουν αρχίσει να βελτιώνονται.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι η επιστροφή της δωρεάς προκάλεσε πικρία. «Δεν υπάρχει έχθρα με τον πρόεδρο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Σουζάνα Μαλκόρα, μετά από τη συνάντησή της με τον Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη, τη Δευτέρα.

Από την άλλη, επικριτές του Μάκρι σχολιάζουν ότι η απόρριψη της δωρεάς δείχνει την αποστροφή του Πάπα για τα μέτρα λιτότητας που εισήγαγε ο πρόεδρος της Αργεντινής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top