ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Δασών: Yπό έλεγχο το δυτικό μέρος της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου – Πλατάνια

Τμήμα Δασών: Yπό έλεγχο το δυτικό μέρος της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου – Πλατάνια

Μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί το δυτικό μέρος της πυρκαγιάς που καλύπτει την περιοχή Ευρύχου –Πλατάνια, και καταβάλλεται προσπάθεια για περιορισμό των μετώπων στην περιοχή Σπήλια - Κούρδαλι, στα Λημέρια δυτικότερα των Κανναβιών και Αγίας Ειρήνης, ενώ εντονότερο είναι το μέτωπο στην περιοχή Ασίνου, ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την κατάσβεση της φωτιάς ασχολούνται πέραν των 60 πυροσβεστικών οχημάτων, του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης και Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και προσωπικό των  υπηρεσιών αυτών και εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, που συνολικά αριθμούν πέραν των 350 ατόμων.

Επιχειρούν, επίσης, τα 6 αεροπλάνα του Ισραήλ, τα 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα super puma της Ελληνικής Δημοκρατίας, 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και τα πτητικά μέσα της Δημοκρατίας. Εντός της ημέρας αναμένονται και τα πτητικά μέσα από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Από μια πρώτη εκτίμηση υπολογίζεται ότι κάηκε έκταση πέραν των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Επειδή στην περιοχή υπάρχει μεγάλος αριθμός εθελοντών, για την ώρα δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω προσέλευσης, τονίζεται στην ανακοίνωση.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top