ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος: «Χρειάζεται συστράτευση και ενότητα αυτή την κρίσιμη ώρα…»

Πρόεδρος: «Χρειάζεται συστράτευση και ενότητα αυτή την κρίσιμη ώρα…»

Έκκληση να δώσουμε όλοι τα χέρια, να αφήσουμε τους εγωισμούς, τους τακτικισμούς, τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες, τους εντυπωσιασμούς μέσα από εύκολα συνθήματα, αυτή την κρίσιμη ώρα “που διεξάγεται ένας διάλογος επιτέλους να επανενώσουμε την πατρίδα μας”, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το βήμα της εκδήλωσης για τα 40χρονα του ΔΗΣΥ,

“Χρειάζεται συστράτευση, χρειάζεται ενότητα, χρειάζεται σωφροσύνη, χρειάζεται σωστή εκτίμηση όλων των δεδομένων. Και αυτό δεν σημαίνει ότι το να εκτιμάς σωστά κάποιες πραγματικότητες θα πρέπει και να υποκύψεις σε οποιεσδήποτε αξιώσεις δεν συνάδουν με αυτό που θα μπορεί να γίνει αποδεκτό και από τους Ελληνοκύπριους. Σεβόμαστε τους Τουρκοκύπριους και θέλουμε να διασφαλίσουμε όχι μόνον την ειρηνική παραμονή τους και επιβίωσή τους, όπως και των Ελληνοκυπρίων, αλλά και την προκοπή τους”, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αυτό, όμως, που πρέπει να συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι, είπε, είναι πως, μέσα από τις προσπάθειες λύσης, να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν και οι ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων που πρέπει, χωρίς να επηρεάζονται τα δικαιώματα τους, να ικανοποιηθούν. Μόνο έτσι μπορούμε να κτίσουμε μια πατρίδα με προοπτική και αυτός ήταν, υπήρξε και θα είναι ο στόχος του ΔΗΣΥ, σημείωσε. Η επιτυχία μιας συμφωνίας, όπως είπε, που θα διασφαλίζει το μέλλον και του κυπριακού Ελληνισμού και των Τουρκοκυπρίων, στη γη που ιστορικά ταχθήκαμε να ζούμε, να βιώνουμε και να έχουμε προοπτική, όχι για μας αλλά τουλάχιστον για τις μέλλουσες γενιές.

Μιλώντας για το ΔΗΣΥ και την επέτειο των 40χρονων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι νιώθει συγκίνηση γιατί βλέπει ιστορικά στελέχη που πρωτοστάτησαν και πρωταγωνίστησαν στο να πραγματοποιηθεί ένα όραμα του Γλαύκου Κληρίδη και να δώσει στην πατρίδα μας αυτό που πραγματικά της ανήκε, την αξιοπρέπεια, την αναγνώριση και τελικά την ενσωμάτωσή της στην ΕΕ.

Κατά την 40χρονη πορεία μας είχαμε γευτεί χαρές αλλά και λύπες, είπε, σημειώνοντας ότι “αυτή είναι η πολιτική ζωή. Η ουσία παραμένει μια, ποτέ δεν αποστατήσαμε από τις αρχές και αξίες της ιδρυτικής μας διακήρυξης. Ποτέ δεν παρασπονδήσαμε, ποτέ δεν ήμασταν η πρόκληση του όποιου κακού σε αυτόν τον τόπο. Αντίθετα συνεισφέραμε, μέσα από τη συμφιλίωση, να δημιουργηθούν πραγματικές συνθήκες δημοκρατίας”.

Ο λαός καταξίωσε την παράταξη με τον Γλαύκο Κληρίδη, για μια δεκαετία να είναι Πρόεδρος, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και μετά από μια δεκαετία απουσίας από την εξουσία ο λαός αποφάσισε ότι ήταν και πάλι ώρα του ΔΗΣΥ.

“Χαίρομαι γιατί στις δύσκολες ώρες, τόσο ο Γλαύκος Κληρίδης όσο και η σημερινή Κυβέρνηση, προσπαθούμε να δώσουμε ό,τι είναι δυνατόν, το καλύτερο για την πατρίδα μας. Είναι καλά γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες παραλάβαμε τη διακυβέρνηση”, σημείωσε. Μπορεί, ανέφερε, ο καθένας να νιώθει περήφανος όχι γιατί, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε ξεπεράσει τα όποια προβλήματα είχαμε, αλλά γιατί, επιτέλους, μπορούμε να λέμε πως αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία του κράτους, την αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, την αξιοπρέπεια των όσων έχουν ανάγκη του κράτους, καθιερώσαμε ένα κράτος πρόνοιας, δημιουργήσαμε πραγματικές συνθήκες μεταρρύθμισης στη δημόσια υπηρεσία και “θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, εμπεδώσαμε την αξιοκρατία, δημιουργούμε συνθήκες ευημερίας”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι νιώθει περήφανος γιατί ο ΔΗΣΥ, 40 χρόνια μετά, παραμένει δικαιωμένος σε θέσεις, προσθέτοντας ότι δημιούργησε συνθήκες συνεργασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε, εργάζεται με σύνεση και σωφροσύνη μακριά από λαϊκισμούς, εκφράζοντας χαρά γιατί και ο νέος ηγέτης του ΔΗΣΥ, “ακολουθώντας την παράδοση του Γλαύκου Κληρίδη, των όποιων υπηρέτησαν από το ανώτατο αξίωμα, ακολουθεί μια πορεία που είναι πορεία συνέπειας στις βασικές αρχές και αξίες που διέπουν τον καταστατικό μας χάρτη, την ιδρυτική μας διακήρυξη, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες”.

Ευχήθηκε τέλος σε όλους ό,τι καλύτερο και ιδιαίτερα στο ΔΗΣΥ, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, “αλλά εμείς γιορτάζουμε σήμερα, πολλές δεκαετίες παραγωγικής, δημιουργικής δουλειάς μέχρι να νιώσουμε την πατρίδα μας ελεύθερη αλλά και απόλυτα ευημερούσα”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top