ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Πώς λύθηκε το μεγάλο πρόβλημα με τους αδέσποτους γάτους – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Πώς λύθηκε το μεγάλο πρόβλημα με τους αδέσποτους γάτους – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα αδέσποτα γατιά μπήκε σε εφαρμογή το τελευταίο διάστημα από την διεύθυνση των φυλακών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ευημερίας των γάτων (cat p.a.w.s) και το Δήμο Λευκωσίας.

Βρήκαν νέο καταφύγιο οι γάτοι και τα γατάκια από το χώρο της Κλειστής Φυλακής. Όπως μας αναφέρθηκε πριν από δεκαετίες οι γάτοι έμπαιναν στα δωμάτια των κρατουμένων, έβγαιναν στα κρεβάτια τους ειδικά στη γυναικεία πτέρυγα και θέτοντας σοβαρά θέματα υγιεινής.

Πλέον το πρόβλημα έχει λυθεί μέσω ενός πρωτοποριακού προγράμματος. 

Οι κρατούμενοι της ανοικτής φυλακής έχουν αναβάλει την φροντίδα τους μέσω πρωτοποριακού προγράμματος που μπήκε σε εφαρμογή από την Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλάκων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων .

Η διεύθυνση των φυλακών για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κάλεσε το Σύνδεσμο Προστασίας και Ευημερίας των Γάτων και επεξεργαστήκαμε ένα πρόγραμμα διαχείρισης της κατάστασης στηριγμένο στους εξής άξονες:

Δημιουργήθηκε ένας χώρος σίτισης, φροντίδας και προστασίας των γάτων σε ένα  χώρο στην ανοικτή φυλακή, στη «Έπαυλη», τοποθετώντας δύο σπιτάκια ειδικά  κατασκευασμένα γι’ αυτό το σκοπό, όπου τοποθετείται νερό και φαγητό σε καθημερινή βάση.

Εφαρμόστηκε  πρόγραμμα στείρωσης σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας  και στειρώθηκε ένας μεγάλος αριθμός γάτων, θηλυκών και αρσενικών. Όλα τα  ζώα που στειρώθηκαν σημαδεύτηκαν με το γνωστό κόψιμο του αφτιού.

Εθελοντές κρατούμενοι έχουν αναλάβει να τους βάζουν καθημερινά φαγητό και νερό στο χώρο προστασίας και σίτισης τους. Είναι ένα  πρόγραμμα που προσφέρει στα αδέσποτα των φυλακών ένα ασφαλές περιβάλλον σε συνθήκες ευημερίας και ελαχιστοποιεί τα προβλήματα οχληρίας. Ακόμη και  αν κάποια γατιά επιστρέψουν στο χώρο της κλειστής φυλακής,πλέον είναι στειρωμένα και  αποφεύγεται ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού.

Είναι ένα πρόγραμμα  πλήρως εναρμονισμένο με τις πρόνοιες της νομοθεσίας που στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στη κοινωνία και δείχνει ποιος είναι ο πολιτισμένος τρόπος διαχείρισης της παρουσίας αδέσποτων σε δημόσιους και άλλους χώρους. 

Ιωάννα Μάντζιηπα 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top