ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αυτή είναι αξιοπρεπής μάνα! - 32χρονη με πάθηση και δυο παιδιά δουλεύει σαν σκυλί και δεν ζητά τίποτα, παρά μόνο τη διατροφή

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αυτή είναι αξιοπρεπής μάνα! - 32χρονη με πάθηση και δυο παιδιά δουλεύει σαν σκυλί και δεν ζητά τίποτα, παρά μόνο τη διατροφή

Η ιστορία της 32χρονης Ε. από την Μουτταγιάκα δεν μας άφησε ασυγκίνητους. Όχι μόνο γιατί πάσχει από κατά πλάκας σκλήρυνση και είναι διαζευγμένη με δυο παιδιά. Όχι γιατί δεν παίρνει βοήθημα από το κράτος ή από τον πρώην σύζυγό της.

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι πρόκειται για μια ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ κοπέλα. Η Ε. θα μπορούσε να επικαλεστεί την κατά πλάκας σκλήρυνση που την έπληξε στην πρώτη της εγκυμοσύνη και να περιμένει να ζήσει με τα βοηθήματα της Πολιτείας.

Επέλεξε άλλον δρόμο όμως. Αυτόν που ακολουθούν οι άνθρωποι που έχουν αρχές και αξίες: «Δουλεύω ως υπάλληλος μερικής απασχόλησης σε ψησταριά, λαμβάνοντας πέντε ευρώ την ώρα. Τον υπόλοιπο χρόνο καθαρίζω σπίτια».

Ποιο ήταν το παράπονο της, όμως, όταν επικοινώνησε μαζί μας; «Έχω δυο αγοράκια 9,5 και 6 χρόνων. Ο πρώην σύζυγός μου δεν βοηθά καθόλου. Έχει πληρώσει μόνο δυο φορές διατροφή, η οποία είναι μόλις 100 ευρώ για δυο παιδιά! Εδώ και 29 μήνες όμως δεν έχει δώσει τίποτα» μας εξήγησε.

Και πρόσθεσε: «Οφείλει ένα ποσό 2.900 ευρώ για τα παιδιά, αλλά δεν μπορώ να βρω το δίκαιό μου. Πάω στο δικαστήριο όπως σήμερα (22/07) και η Αστυνομία λέει ότι δεν τον βρίσκει. Τους δίνω πληροφορίες για τον χώρο πού βρίσκεται, όμως τίποτα. Μοιραία, ζω μόνη χωρίς διατροφή βασισμένη στις δικές μου δυνάμεις. Τα 100 ευρώ φαίνονται ως πολύ μικρό ποσό, αλλά πιστέψτε με για μένα που δίνω καθημερινά αγώνα, δεν είναι».

Η Ε. δεν το έριξε στην… αυτολύπηση όταν επικοινώνησε με το ThemaOnline. Δεν «κλάφτηκε», ούτε ζήτησε να την βοηθήσουμε οικονομικά. Τα είχε μόνο με το σύστημα. Εκείνο την ενοχλούσε.

«Θα το παλέψω όσο μπορώ παρά την κατά πλάκας σκλήρυνση», μας είπε χαρακτηριστικά. Κι όταν την ρωτήσαμε επίμονα να μας πει πώς ακριβώς την επηρέασε αυτή η πάθηση, μας ανέφερε:  «Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη με ‘κτύπησε’ στα μάτια και μου είπαν να μην κρατήσω το παιδί. Δεν τους άκουσα όμως και  τώρα έχω έναν λεβέντη 10 χρονών. Τώρα όμως έχω πρόβλημα στην αριστερή πλευρά. Δεν θέλω βοήθημα. Θέλω η Αστυνομία να φέρει προ των ευθυνών των πρώην σύζυγο μου, τον πατέρα των παιδιών μου. Ούτε φυλακή θέλω να μπει. Ξέρω ότι έχει δουλειά και μπορεί να ανταποκριθεί. Η Πολιτεία όμως δεν βοηθά. Δεν ον φέρνει προ των ευθυνών του».

Και κατέληξε: «Να δοξάζω τον πλάστη μου, έχω δίπλα μου τους γονείς μου, ενώ μπορώ και δουλεύω. Δεν ζητάω οικονομική βοήθεια από την πολιτεία. Μόνο δικαιοσύνη».

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top