ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απάντηση της Κύπρου στις τουρκικές απειλές για το τεμάχιο 6

Η απάντηση της Κύπρου στις τουρκικές απειλές για το τεμάχιο 6

«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της»

Επανάληψη γνωστών απαράδεκτων και νομικά αβάσιμων θέσεων της Τουρκίας και έκφραση της προκλητικής και αποσταθεροποιητικής στάσης της χαρακτηρίζει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με τον τρίτο γύρο αδειοδοτήσεων και το τεμάχιο 6 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο. Επίσης, καλεί την Τουρκία, εάν αμφισβητεί αυτά τα δικαιώματα, να προσφύγει ειρηνικά στα προβλεπόμενα διεθνή ένδικα μέσα.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί από σημαντικότατες πετρελαϊκές εταιρείες για τα τεμάχια 6,8 και 10 της κυπριακής ΑΟΖ «αποτελεί και την καλύτερη απάντηση στις τουρκικές διεκδικήσεις».

Διαβάστε επίσης: Άρχισε τον «πόλεμο» και τις απειλές η Τουρκία – «Παράνομη και άκυρη η έρευνα στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ» λεει ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα λάβει κάθε είδους μέτρα για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της υφαλοκρηπίδας της, χαρακτηρίζοντας «παράνομη και άκυρη» την άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας για διεξαγωγή έρευνας προς ξένες εταιρείες. Υποστήριξε ακόμη ότι ένα σημαντικό μέρος του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται εντός των ορίων της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας.

newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top