LIFESTYLE

Ποια ηλικία είναι πιο κατάλληλη για να γίνεις πλούσιος και ποια ώστε να κερδίσεις βραβείο Νόμπελ;

Ποια ηλικία είναι πιο κατάλληλη για να γίνεις πλούσιος και ποια ώστε να κερδίσεις βραβείο Νόμπελ;

Πότε βρίσκεται κανείς στο peak της μυικής του δύναμης και πότε στην μέγιστη κατανόηση των μαθηματικών; Σε ποια ηλικία θα πρέπει να αναμένετε τον υψηλότερο μισθό σας και πότε θα νιώσετε ευχαριστημένοι με το σώμα σας; Οι επιστήμονες απαντούν...

Αν η ζωή διέθετε manual - βιβλίο με οδηγίες χρήσης, τότε πολλά από τα δυσεπίλυτα και εκνευριστικά προβλήματά της μπορεί να είχαν εξαφανιστεί. Όμως η ζωή είναι απρόβλεπτη... ή τουλάχιστον σχεδόν απρόβλεπτη. Επιστήμονες, μέσα από μια σειρά ερευνών για την ανθρώπινη συμπεριφορά, κατόρθωσαν να φτιάξουν το χάρτη της κορύφωσης. Οι αριθμοί στον πίνακα που ακολουθεί αντιστοιχούν και στο εκάστοτε ηλικιακό έτος, ενώ με κόκκινο χρώμα είναι σημειωμένα τα χρόνια στα οποία ο άνθρωπος είναι στα καλύτερα του για την κάθε σωματική ή πνευματική κατάσταση που σημειώνεται πλάι τους.

Στα 22 έχετε την καλύτερη μνήμη των ονομάτων όσων σε περιτριγυρίζουν

Στα επτά φερ' ειπείν είναι η πιο κατάλληλη ηλικία να μάθει κανείς μια καινούρια γλώσσα (όπως αντιλαμβάνεστε, το χάσαμε το τρένο), ενώ στα 10 πια, ένα παιδί καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο να φυλάγεται από τους κινδύνους και να παραμένει ζωντανό. Ο "εγκεφαλικός επεξεργαστής" μας είναι σε άριστη φόρμα στα 18, ενώ η ηλικία των 23 είναι εκείνη που κάθε γυναίκα θα μοιάζει πιο ελκυστική στα αρσενικά, από κάθε άλλη.

Ως τα 40 καλό είναι να έχετε ανακαλύψει κάτι που να... αξίζει βραβείο Νόμπελ

Με μια ματιά μπορεί κανείς να παρατηρήσει πως τα περισσότερα milestones, συγκεντρώνται στη νεαρή ηλικία, ενώ από τα 40 και έπειτα, η κορύφωση των ικανοτήτων μας αφορά σε ένα-δυο πράγματα ανά δεκαετία. Από την άλλη, ενώ σε σωματικό επίπεδο τα καλύτερα μας τα βιώνουμε νέοι - μυική μάζα, οστική μάζα, τρέξιμο κα - όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται καλύτερα τα συναισθήματα των άλλων (51), ξέρει να γίνεται αντιληπτός με τον πιο αποδοτικό τρόπο (69), κατορθώνει να είναι συμφιλιωμένος και χαρούμενος με το σώμα του (74) και βιώνει την απόλυτη ψυχική ευεξία (82).

Αν δεν τα πηγαίνετε καλά με τα μαθηματικά, είναι γιατί θα είστε στα φόρτε σας στην αριθμητική στα 50

Σε κάθε περίπτωση, αν κυνηγάτε κάποιο από τα παραπάνω επιτεύγματα και είναι... νωρίς ή (πιο απελπιστικά) αργά για αυτό, μην το βάζετε κάτω. Οι ηλικίες αυτές αφορούν σε μέσους όρους και όχι σε απόλυτους αριθμούς. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως για κάθε άνθρωπο, η κορυφή, το peak κάθε πτυχής του μπορεί να έρθει σε διαφορετικό χρόνο. Ο πίνακας απλά παίζει το ρόλο της πυξίδας. Ο δρόμος είναι μπροστά, όχι στη μύτη της, ε;

Πηγή: news247.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top