«ΣΑΛΑΜΙΣ 01/16»: Kοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου – Ελλάδος

«ΣΑΛΑΜΙΣ 01/16»: Kοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου – Ελλάδος

Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης θα πραγματοποιήσουν Κύπρος και Ελλάδα το απόγευμα της Πέμπτης (18/08) σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η άσκηση, με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ 01/16», «θα πραγματοποιηθεί σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδος».

«Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που θα λάβουν μέρος στην άσκηση θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «η εν λόγω άσκηση αποτελεί τη δεύτερη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2016, σε θέματα έρευνας και διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδος».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η Προεδρία της ΕΕ, οι εκλογές στα κατεχόμενα και η νέα διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό

ΠτΔ: Η Προεδρία της ΕΕ, οι εκλογές στα κατεχόμενα και η νέα διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό

Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της νέας πενταμερούς για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως αναμένουμε τα Ηνωμένα Έθνη να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.