ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κρίση «λύγισε» και την CISCO! Θα απολύσει 14.000 υπαλλήλους

Η κρίση «λύγισε» και την CISCO! Θα απολύσει 14.000 υπαλλήλους

Η κατασκευάστρια εξοπλισμού δικτύωσης Cisco Systems Inc απολύει περίπου 14.000 υπαλλήλους της, ή περίπου το 20% του εργατικού της δυναμικού διεθνώς, μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος CRN, ο οποίος ειδικεύεται στις τεχνολογικές ειδήσεις, επικαλούμενος "πολλές" πηγές του στην εταιρεία.

Η Cisco, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει αργά απόψε τα αποτελέσματα χρήσεως του τέταρτου τριμήνου του αμερικανικού οικονομικού έτους, πρόκειται να επιβεβαιώσει τις περικοπές των θέσεων εργασίας εντός εβδομάδων, σύμφωνα με τον ιστότοπο (http://bit.ly/2bEQfa3).

"Θεωρούμε πως είναι αλήθεια", ανέφερε η εταιρεία αναλύσεων Jefferies σε ενημερωτικό δελτίο που έστειλε στους πελάτες της, αναφερόμενη στο δημοσίευμα. Εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που προχωρά σε μαζικές απολύσεις τέτοιας κλίμακας φέτος.

Η Intel Corp ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα περικόψει 12.000 θέσεις εργασίας - ή το 11% του εργατικού δυναμικού της - παγκοσμίως.

Η Cisco, η οποία εδρεύει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, αντιμετωπίζει τη μείωση των δαπανών από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών αλλά και άλλες εταιρείες για την αγορά συσκευών δικτύωσης όπως είναι οι μεταγωγείς πρόσβασης (switches) και οι δρομολογητές (routers), δύο από τα βασικά της προϊόντα.

Για να αντεπεξέλθει, η εταιρεία δραστηριοποιείται πιο ενεργά στους τομείς της ασφάλειας ασύρματων δικτυωμένων συσκευών (wireless security) και στη διαχείριση κέντρων δεδομένων (datacenter).

Η Cisco, η οποία απασχολούσε πάνω από 70.000 υπαλλήλους την 30ή Απριλίου, δεν σχολίασε το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τον CRN, η εταιρεία ήδη έχει προσφέρει ένα πακέτο εθελουσίας εξόδου στους υπαλλήλους της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top