ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Οι επόμενες επτά συναντήσεις ιδιαίτερα σημαντικές για την τύχη του Κυπριακού

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Οι επόμενες επτά συναντήσεις ιδιαίτερα σημαντικές για την τύχη του Κυπριακού

Εκ νέου την Τρίτη 23.08 η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί με διεξοδική συζήτηση σε όλα τα κεφάλαια που καταγράφηκαν διαφορές, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ως σημαντικά για το μέλλον της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού κρίνει η Κυβέρνηση ότι θα είναι τα αποτελέσματα της εντατικοποιημένης φάσης των επαφών των δύο ηγετών, που αρχίζουν εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη, με τη συζήτηση να επεκτείνεται σε όλα τα κεφάλαια του Κυπριακού και εκεί όπου δεν υπήρξε μέχρι σήμερα διεξοδική συζήτηση ή καταγράφηκαν διαφορές. Την Τρίτη θα καθοριστεί επίσης η ατζέντα των συναντήσεων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, οι επόμενες επτά συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και θα κρίνουν το πως μπορεί να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Παράλληλα χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, που θα διαρκέσουν έως τις 14 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθούν θέματα από όλα τα κεφάλαια του Κυπριακού και πιο συγκεκριμένα, θέματα για τα οποία είτε δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής διεξοδική συζήτηση, είτε παρατηρούνται διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει, στόχος είναι να υπάρξουν περαιτέρω συναντιλήψεις ή και συγκλίσεις» ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Είπε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της πρώτη συνάντησης, την ερχόμενη Τρίτη, αναμένεται, ανάμεσα σε άλλα, να γίνει και η οργάνωση της συζήτησης των συναντήσεων, συγκεκριμένος καθορισμός της ημερήσιας διάταξης κάθε συνάντησης, ενώ οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τι αναμένουν να παραχθεί μέσα από τη νέα, εντατικοποιημένη φάση των συνομιλιών.

Οι επτά συναντήσεις καθορίστηκαν για τις 23, 29 και 31 Αυγούστου και 2,6, 8 και 14 Σεπτεμβρίου, ενώ ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top