ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καλεί τον ΠτΔ να προχωρήσει επί της ουσίας στο Κυπριακό

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καλεί τον ΠτΔ να προχωρήσει επί της ουσίας στο Κυπριακό

Να προχωρήσει επί της ουσίας για λύση του Κυπριακού, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας πως τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος όσο και ολόκληρη η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πλέον δεν θα τους κρίνουν οι επόμενες εκλογές, αλλά οι επόμενες γενιές.

Σε ομιλία του στο μνημόσυνο του ήρωα Δημήτρη Χριστοδούλου, ο κ. Κυπριανού είπε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να δείξει συνέπεια, αποφασιστικότητα και προσήλωση στον στρατηγικό στόχο, σημειώνοντας πως η απογοήτευση, η αδράνεια και η αδιαφορία σίγουρα σκοτώνουν την ελπίδα.

“Αλίμονο όμως”, συνέχισε, “αν χαθεί η ελπίδα, αλίμονο αν υψώσουμε τα χέρια. Μοιραία θα διολισθήσουμε σε αρνητικότατες εξελίξεις, καταστροφικές για την Κύπρο και το λαό μας. Δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστούμε με κάτι τέτοιο. Θα αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας”.

Ο κ. Κυπριανού κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να προχωρήσει επί της ουσίας, να φροντίσει να λειτουργήσει σωστά, με αρχές και με συνέπεια, έτσι που να προχωρήσει η διαδικασία. Πρέπει, όπως είπε, ολόκληρη η πολιτική ηγεσία να αφήσει στην άκρη τις παλινδρομήσεις, τα παιχνίδια εντυπώσεων και τους τακτικισμούς. “Να μείνουμε προσηλωμένοι στον στρατηγικό μας στόχο. Να παλέψουμε μέχρι τέλους για τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση του τόπου μας”, πρόσθεσε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του πως ορισμένοι μιλούν για τελευταία ευκαιρία. “Εμάς δεν μας αρέσει να μιλούμε για τελευταίες ευκαιρίες. Πάντα θα υπάρχουν νέες ευκαιρίες, το ζήτημα ωστόσο είναι με ποια δεδομένα θα παρουσιάζονται αυτές οι ευκαιρίες. Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι ότι η Τουρκία όλο και εμβαθύνει την εξάρτηση των κατεχομένων”, είπε και πρόσθεσε πως προωθείται η στρατιωτική, οικονομική και πολιτιστικό-θρησκευτική ενσωμάτωση των κατεχομένων.

Επίσης, είπε πως παρακολουθούμε όλοι τις εξελίξεις στην Τουρκία αλλά και την ευρύτερη περιοχή και αντιλαμβανόμαστε πόσο περίπλοκα γίνονται τα πράγματα και πόσο δυσκολότερα μπορούν να γίνουν. “Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Οφείλουμε με τα λόγια και τις πράξεις μας να καλούμε την Τουρκία να αποδείξει ότι είναι πραγματικά διατεθειμένη να συμβάλει στο να επανενωθεί η Κύπρος”, είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top