ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ιστορία του μικρού «άγγελου» στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Η ιστορία του μικρού «άγγελου» στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Μεγαλώνει στην εντατική μονάδα παίδων, με οικογένειά του τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, παρόλο που η κατάσταση της υγείας του δεν επιβάλλει τη νοσηλεία του.

Διαβάστε επίσης: ΚΥΠΡΟΣ: Η συγκλονιστική ιστορία του μικρού αγοριού που ζει δυο χρόνια στο Μακάρειο Νοσοκομείο - Ψάχνει για οικογένεια

Το εν λόγω θέμα έφερε στην επιφάνεια τον περασμένο Ιούνιο ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ο μικρός γεννήθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο πριν από περίπου 2 χρόνια και πάσχει από μια σπάνια ασθένεια (σύνδρομο συγγενούς κεντρικού υποαερισμού), από την οποία πάσχούν μόλις 200 αλλά παιδιά στον κόσμο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γιατρού στο Μακάρειο Νοσοκομείο Θανάση Αθανασίου, έχει πάει για λίγο χρονικό διάστημα στο σπίτι του. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η πάθηση η οποία πάσχει είναι σύνδρομο συγγενούς κεντρικού υποαερισμού, δηλαδή το παιδί ξεχνά να αναπνεύσει όταν κοιμάται γι αυτό το λόγο όταν κοιμάται χρειάζεται υποστήριξη αναπνευστικής συσκευής.

Τέλος είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και το παιδί μπορεί νοσηλευτεί σπίτι .

Το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να στηρίζει το αγοράκι μέχρι να εξευρεθεί λύση από το γραφείο ευημερίας επιβεβαίωσε η γενική διευθύντρια Χριστίνα Γιαννακη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top