ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φυλακές κατεχόμενα: «Κάθε πλευρά του καταρρέει» - Χωρούν 175 φυλακισμένοι αλλά έχουν ξεπεράσει τους 350

Φυλακές κατεχόμενα: «Κάθε πλευρά του καταρρέει» - Χωρούν 175 φυλακισμένοι αλλά έχουν ξεπεράσει τους 350

Επικίνδυνη είναι η κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στις φυλακές στα κατεχόμενα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην τ/κ εφημερίδα «Χαβαντίς» την Δευτέρα (5/9).

Με τίτλο «Κάθε πλευρά του καταρρέει» γράφει ότι, πολλά σημεία του κτιρίου που κτίστηκε το 1982 είναι επικίνδυνα και χρειάζονται άμεση επιδιόρθωση.

Οι φυλακές κτίστηκαν για να φιλοξενούν 175 φυλακισμένους ενώ αυτή την στιγμή ο αριθμός των φυλακισμένων έχει ξεπεράσει τους 350, αφού στα κελιά έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των κρατουμένων.

Γράφει ακόμα ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχουν κτιστεί ακόμη τέσσερις πτέρυγες, μια για γυναίκες και τρεις για άντρες φυλακισμένους.

Παρά τις νέες πτέρυγες υπάρχουν κελιά, 10 τετραγωνικών μέτρων, που φιλοξενούν 45 άτομα, ενώ παιδιά και έφηβοι ηλικίας 14-18 βρίσκονται στους ίδιους χώρους με ενήλικες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η «Χαβαντίς» αναφέρεται ακόμα και στις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στις φυλακές και κάνει λόγω για ασθενείς με μεταδοτικές ασθένειες που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους άλλους φυλακισμένους.

Αναφέρει ακόμα ότι πρόβλημα αποτελεί και ο μειωμένος αριθμός των δεσμοφυλάκων, αφού 212 δεσμοφύλακες καλούνται να εργάζονται σε χώρους όπου κρατούνται πέραν των 400 φυλακισμένων.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top