ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισαν οι καταιγίδες στην Πρωτεύουσα – Μειωμένη η ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο - ΦΩΤΟ

Άρχισαν οι καταιγίδες στην Πρωτεύουσα – Μειωμένη η ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο - ΦΩΤΟ

Από τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (05/09) άρχισαν οι πρώτες έντονες βροχοπτώσεις στην Πρωτεύουσα. Περιορισμένη η ορατότητα στην περιοχή του ζυγιστικού σταθμού Λατσιών.

Επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας σχετικά με το σκηνικό του καιρού για τη Δευτέρα (05/09).  Ήδη από νωρίς το απόγευμα μικρή έντασης καταιγίδα έχει ξεσπάσει στην Λευκωσία με τους δρόμους να κατακλύζονται από αρκετό νερό.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει πως λόγω έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή του ζυγιστικού σταθμού Λατσιών, η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη. Επίσης, λόγω συσσώρευσης ποσότητας νερού στο οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού, στην ίδια περιοχή, ο δρόμος έχει καταστεί επικίνδυνος.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Να σημειώσουμε πως το απόγευμα της Δευτέρας (05/09) οι νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4  με 5 μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νότια και δυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη.

Το βράδυ της Δευτέρας (05/09) ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις,  κυρίως στα παράλια.  Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3  μποφόρ,  και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22  βαθμούς στα παράλια,  στους 21  στο εσωτερικό και στους 13  στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη (06/09) ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες πιθανό να δώσουν τοπικές βροχές,  κυρίως στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3  μποφόρ,  για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3  με 4  μποφόρ,  και τοπικά στα νότια παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4  με 5  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 31 στα ανατολικά,  νότια και βόρεια παράλια,  στους 30  στα δυτικά παράλια και στους 23  στα ψηλότερα ορεινά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top