ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Παιδείας: «Θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για το 12χρονο παιδί - Θα εξετάσω και εγώ προσωπικά το θέμα»

Υπουργός Παιδείας: «Θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για το 12χρονο παιδί - Θα εξετάσω και εγώ προσωπικά το θέμα»

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής την Δευτέρα (5/9) διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο δυνατό για τον 12χρονο μαθητή Νικόλα, με ειδικές ανάγκες.

Οπως γράφει η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο 12χρονος Νικόλας γεννήθηκε πρόωρα, με εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγία και απώλεια της ακοής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το παιδί μπορεί να παρουσιάζει κινητική και ακουστική αναπηρία, αλλά πρόκειται για ένα υγιέστατο αγόρι με φυσιολογική νοητική και συναισθηματική νοημοσύνη. Οι γονείς του ζητούν εξειδικευμένο προσωπικό για χρήση του υπολογιστή βλεμματικού ελέγχου και επιπρόσθετες ώρες στήριξης από ειδική δασκάλα κωφών.

Σε ερώτηση για την περίπτωση του 12χρονου αγοριού, ο κ. Καδής είπε ότι το Υπουργείο γενικότερα αντιμετωπίζει με ευαισθησία αυτές τις περιπτώσεις. Υπάρχουν, είπε, πολυθεματικές ομάδες που εξετάζουν μια προς μία τις περιπτώσεις αυτών των παιδιών.

Διαβεβαίωσε τους γονείς και όλους ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο δυνατό για το παιδί. Θα εξετάσω και εγώ προσωπικά το θέμα αυτό με τους συνεργάτες μου για να δούμε τι καλύτερο ενδείκνυται να γίνει για το συγκεκριμένο παιδάκι».

Σε ερώτηση για την απαντητική επιστολή που είχε σταλεί στους γονείς του παιδιού από το Υπουργείο, ο κ. Καδής είπε ότι ήταν υπηρεσιακά αλλά «θα το κοιτάξουμε και στο επίπεδο της πολιτικής, αν χρειάζεται να διαφοροποιηθεί κάτι ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή η περίπτωση και γενικότερα. Εάν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι στην πολιτική μας προς όφελος αυτών των παιδιών, να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνουμε», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top