LIKE ONLINE

Έγινε κι αυτό: Αεροπλάνο προσγειώθηκε σε άλλη πόλη και άλλη χώρα από λάθος του πιλότου

Έγινε κι αυτό: Αεροπλάνο προσγειώθηκε σε άλλη πόλη και άλλη χώρα από λάθος του πιλότου

Αν και το περιστατικό έγινε πέρυσι το Μάρτιο, ήρθε τώρα στο φως και αποκαλύφθηκε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε 11.000 χιλιόμετρα από τον προορισμό του και ουσιαστικά όχι μόνο σε λάθος πόλη αλλά και χώρα.

Ένα απλό τυπογραφικό λάθος είχε σαν αποτέλεσμα μια πτήση από το Σίδνεϊ προς τη Μαλαισία να προσγειωθεί τελικά στη Μελβούρνη αφού ο πιλότος έβαλε λάθος συντεταγμένες στο σύστημα πλοήγησης του αεροπλάνου.

Η έκθεση του γραφείου ασφάλειας των μεταφορών αναφέρει ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε όταν λόγω ελαττωματικού εξοπλισμού ζητήθηκε από τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη να κάνουν κάποιες αλλαγές στους συνήθεις ελέγχους που πραγματοποιούν πριν από κάθε πτήση. Ο κυβερνήτης θα προχωρούσε σε εξωτερική επιθεώρηση του αεροπλάνου ενώ ο πρώτος αξιωματικός θα έμενε στο πιλοτήριο και, μεταξύ άλλων καθηκόντων, θα ολοκλήρωνε τις διαδικασίες εκκίνησης και την θέση ευθυγράμμισης.

Τελικά όμως ο κυβερνήτης ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα στο θάλαμο διακυβέρνησης, έκανε λάθος στην είσοδο των συντεταγμένων στο εσωτερικό σύστημα πλοήγησης του αεροσκάφους με αποτέλεσμα να πετάξουν... αλλού γι αλλού. Παρά από μια σειρά ευκαιριών να εντοπίσουν το λάθος και να το διορθώσουν, τελικά το παρατήρησαν μόνο όταν ξεκίνησε τη διαδρομή και πήγαινε προς λάθος κατεύθυνση. Στις προσπάθειες να διορθώσουν το πρόβλημα προκάλεσαν περαιτέρω προβλήματα με τα συστήματα ελέγχου και με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμμαχός τους μάλιστα δεν ήταν ούτε ο καιρός καθώς επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Τελικά και μετά από τρεις ώρες στη Μελβούρνη στην οποία προσγειώθηκε, το αεροπλάνο πέταξε για Κουάλα Λουμπούρ όντας έξι ώρες εκτός χρονοδιαγράμματος.

αερο1

Πηγή: NewsBeast;gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top