ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βρετανός ΥΦΥΠΕΞ επανέλαβε στον Νίκο Αναστασιάδη «την γενναιόδωρη» προσφορά του 2004 για τις βάσεις

Ο Βρετανός ΥΦΥΠΕΞ επανέλαβε στον Νίκο Αναστασιάδη «την γενναιόδωρη»  προσφορά του 2004 για τις βάσεις

Τη «γενναιόδωρη προσφορά» από πλευράς Ηνωμένου Βασιλείου το 2004 για τις κυρίαρχες βρετανικές βάσεις στο νησί επανέλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη Άλαν Ντάνκαν.

«Είχα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο και αποτελεί σημαντικό μέρος της επίσκεψής μου να πω πόσο θαυμάζουμε την ηγετική του ικανότητα στο να φτάσουν οι συνομιλίες στο στάδιο που βρίσκονται σήμερα», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Βρετανός Υφυπουργός.

Ελπίζουμε, είπε, «οι συνομιλίες να μπορέσουν να συνεχίσουν προς την κατεύθυνση μιας εποικοδομητικής λύσης και μιας διευθέτησης και αυτό είναι που όλοι θέλουμε για το μέλλον της Κύπρου».

«Επανέλαβα αυτό που πιστεύω πολλοί άνθρωποι θεώρησαν ως μια γενναιόδωρη προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου το 2004 για τις κυρίαρχες Βάσεις κάτι που ελπίζω ότι θα ενισχύσει τη συμβολή μας στην ενθάρρυνση για μια επιτυχή έκβαση», ανέφερε ο Βρετανός αξιωματούχος.

Σε ερώτηση για το Brexit, ανέφερε πως η Βρετανία δεν εγκαταλείπει την Ευρώπη «αλλά αλλάζουμε τον τρόπο διακυβέρνησης μας και θα παραμείνουμε πλήρες μέρος του διεθνούς εμπορίου και της διεθνούς κοινότητας και αυτό θα περιλαμβάνει ίσως μια εμβάθυνση των σχέσεων με την Κύπρο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top