ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια του ευρώ η ΕΚΤ, ανακοινώνοντας συνέχιση των χαμηλών επιτοκίων

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια του ευρώ η ΕΚΤ, ανακοινώνοντας συνέχιση των χαμηλών επιτοκίων

Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα βασικά επιτόκια του ευρώ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κατά τη σημερινή του συνεδρία, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τα επιτόκια “θα παραμείνουν στα σημερινά ή σε χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο”.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί η αγορά περιουσιακών στοιχείων μέχρις ότου διαπιστωθεί μια διαρκή αύξηση του πληθωρισμού προς το στόχο της ΕΚΤ του 2%.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας “εξακολουθεί να αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά ή σε χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών περιουσιακών στοιχείων”.

Όσον αφορά τα μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής, το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι “οι μηνιαίες αγορές περιουσιακών στοιχείων ύψους 80 δισεκ. ευρώ θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2017 ή και αργότερα, εφόσον χρειάζεται, και πάντως έως ότου διαπιστώσει μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού η οποία να είναι συμβατή με την επιδίωξή του για τον πληθωρισμό”.

Στόχος της ΕΚΤ είναι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη να βρίσκεται κοντά στο 2%.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top