ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις θέσεις του προς το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ανέλυσε ο υποψήφιος για τη δημαρχία Λεμεσού Ν.Νικολαΐδης

Τις θέσεις του προς το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο ανέλυσε ο υποψήφιος για τη δημαρχία Λεμεσού Ν.Νικολαΐδης

Τις προτάσεις και προτεραιότητές του για τη Λεμεσό παρουσίασε την Παρασκευή (09/09) στα μέλη του ΔΣ και τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία της Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, των θέσεων του κ.Νικολαΐδη ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και εκτενέστερη αναφορά και συζήτηση για θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε την εκτίμησή του προς το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο για τις τεράστιες υπηρεσίες που προσφέρει στην Κύπρο και στη Λεμεσό και τόνισε ότι, το γεγονός πως η Λεμεσός είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πλοιοδιαχείρισης στον κόσμο, με διεθνές κύρος αλλά και 4,000 θέσεις εργασίας, είναι μια κατάκτηση η οποία χρειάστηκε πολλή δουλειά, κόπο και χρόνο.

"Σήμερα οι προοπτικές  για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της Εμπορικής Ναυτιλίας στην Κύπρο είναι τεράστιες, ταυτόχρονα όμως τεράστιες είναι και οι προκλήσεις και οι δυσκολίες μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και έντονου ανταγωνισμού διεθνώς" ανέφερε ο υποψήφιος για τη δημαρχία Λεμεσού και πρόσθεσε ότι η κυπριακή εμπορική ναυτιλία πρέπει να διαφυλαχτεί και να ενισχυθεί μέσα από μια υπερπροσπάθεια από όλους τους εμπλεκομένους, σε όλα τα επίπεδα, σε πολιτικό, θεσμικό, εμπορικό, και επίπεδο υποδομών.

Σημείωσε δε ότι οι φορείς της Λεμεσού πρέπει να αναλάβουν ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, με όλα τα μέσα, πόρους και επιρροή που διαθέτουν και εξέφρασε την άποψη πως ο Δήμαρχος της Λεμεσού έχει ένα κομβικό ρόλο να διαδραματίσει στο συντονισμό της προσπάθειας από τα πολιτικά κόμματα, τους Βουλευτές της Λεμεσού, τους επαγγελματικούς φορείς και τα πανεπιστήμια, ώστε όλοι να δραστηριοποιηθούν με στόχο τη στήριξη της κυπριακής εμπορικής ναυτιλίας.

Καταλήγοντας, ο Νίκος  Νικολαΐδης ανέφερε ότι μέσα στους στόχους της δημαρχίας του θα είναι η λειτουργία δημοτικής επιτροπής για ναυτιλιακά θέματα, η διοργάνωση και προώθηση εκδηλώσεων για την εμπορική ναυτιλία και η δημιουργία Ναυτιλιακού Μουσείου.

Aπό ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top