ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σιζόπουλος: «Κύκνειο άσμα της Κυπριακής Δημοκρατίας πολυμερής ή πενταμερής διάσκεψη»

Μ. Σιζόπουλος: «Κύκνειο άσμα της Κυπριακής Δημοκρατίας πολυμερής ή πενταμερής διάσκεψη»

Υποχώρηση της πλευράς μας θα σημαίνει η συμμετοχή σε μια τριμερή όπου οι προϋποθέσεις που τέθηκαν δεν εκπληρώθηκαν, αλλά και η όποια πενταμερής/πολυμερής διάσκεψη θα οδηγήσει στο "κύκνειο άσμα της Κυπριακής Δημοκρατίας", ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ.Σιζόπουλος είπε πως "φαίνεται, μέσα από τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ότι οι προϋποθέσεις οι οποίες τέθηκαν από την αρχή για σύγκληση της τριμερούς συνάντησης στην Νέα Υόρκη, δεν εκπληρώνονται", υποδεικνύοντας ότι "εάν και εφόσον αυτή η συνάντηση πραγματοποιηθεί, φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα μια σημαντική υποχώρηση της δικής μας πλευράς και κυρίως αυτό θα αποσκοπεί, αφενός μεν  στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους και αφετέρου στην άσκηση περαιτέρω πίεσης για να δρομολογηθεί η πενταμερής διάσκεψη".

Μια πενταμερής ή πολυμερής διάσκεψη, συνέχισε, "εάν και εφόσον θα πραγματοποιηθούν, θα οδηγήσουν ουσιαστικά στο κύκνειο άσμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μια εξέλιξη ιδιαίτερα επικίνδυνη".

Το δεύτερο στοιχείο που προκαλεί ανησυχία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, είναι "η παραδοχή του Τ/κ ηγέτη ότι το θέμα της εναρμόνισης της ώρας των κατεχομένων με της Τουρκίας, αποτελεί ακόμα ένα βήμα που επιβεβαιώνει ότι ήδη τα κατεχόμενα επιχειρείται να ενσωματωθούν στην Τουρκία και δεν είναι το πρώτο φαινόμενο".

"Δυστυχώς μέχρι στιγμής ουδέν πράξαμε προς αποτροπή αυτού του ενδεχομένου και η αποτροπή δεν είναι κατ` ανάγκη η εξεύρεση μιας αντιδημοκρατικής λύσης στο Κυπριακό, που αντίθετα αυτή η λύση θα ενισχύσει και θα υποβοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία", είπε ο κ. Σιζόπουλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του Κινήματος ότι "μια τέτοια λύση, με αυτό το περιεχόμενο, όχι μόνο δεν πρόκειται να λειτουργήσει, αλλά στην ουσία αποτελεί την χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας, με ότι αυτό συνεπάγεται".

Διερωτήθηκε επίσης γιατί κάποιοι κύκλοι καλλιεργούν μια αισιοδοξία για λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, "από τη στιγμή που φαίνεται να υπάρχει μεγάλη απόσταση όσον αφορά τη σύγκλιση ή τη συναπόφαση σε βασικά στοιχεία που αφορούν τη λύση του Κυπριακού".

Σύμφωνα με το Μαρίνο Σιζόπουλο υπάρχουν δυο πιθανές εκδοχές γι αυτήν την αισιοδοξία, η οποία "είτε είναι πλασματική, σκόπιμη και να αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, ξένα προς τα συμφέροντα του κυπριακού λαού, είτε ο ΠτΔ και οι συνεργάτες του να γνωρίζουν κάτι περισσότερο, να το αποκρύβουν ως ενημέρωση έτσι ώστε να δικαιολογείται και η αισιοδοξία η οποία καλλιεργείται".

Ο ΠτΔ, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, θα πρέπει κατά τρόπο σαφή να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top