ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΕΝΤΡ. ΦΥΛΑΚΕΣ – «Θα κάψω τις φυλακές» φώναζε ο Μαμαλικόπουλος – Μαθημένος από απομόνωση

ΚΕΝΤΡ. ΦΥΛΑΚΕΣ – «Θα κάψω τις φυλακές» φώναζε ο Μαμαλικόπουλος – Μαθημένος από απομόνωση

Η απομόνωσή του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας, δεν θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για τον ίδιο.

Ο καταδικασθέντας για το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας (Ιούνιος 2012), είχε πάρει... εισιτήριο για την απομόνωση και συγκεκριμένα την πτέρυγα «4» των Κεντρικών Φυλακών και τον Δεκέμβριο του 2014.

Πριν από περίπου μια διετία είχε προκαλέσει επεισόδιο λόγω διακοπής ρεύματος στο κελί του.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε γίνει γνωστό στις 10 Δεκεμβρίου του 2014, το ηλεκτρικό ρεύμα στο κελί του Μαμαλικόπουλου είχε διακοπή κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν για εντοπισμό εξοπλισμού με τον οποίο οι κατάδικοι της πτέρυγας «9» παρασκεύαζαν αλκοολούχα ποτά με φρούτα.

Τότε, λοιπόν, ο «Μαμ» απείλησε του δεσμοφύλακες ότι θα κάψει την φυλακή εάν δεν του έφερναν τα μεσάνυχτα ηλεκτρολόγο για να επιδιορθώσει την ηλεκτροδότηση στο κελί του η οποία είχε υποστεί βλάβη.

Η διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους είχε διατάξει τους δεσμοφύλακες να τον μεταφέρουν αμέσως στην απομόνωση για 4 ημέρες και είχε διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον του.

Η έρευνα είχε γίνει μετά από επεισόδιο κατά το οποίο τέσσερις κατάδικοι ομογενείς από τη Γεωργία ξυλοκόπησαν έναν Κύπριο συγκατάδικο τους, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για σεξουαλικά αδικήματα. Όπως έγραφε τότε η ιστοσελίδα protothema.gr, oι τέσσερις ομογενείς βρισκόντουσαν υπό την επήρεια μέθης και για αυτό έγινε η έρευνα για να εντοπιστούν τα ποτά και τα σύνεργα παρασκευής τους. Οι ομογενείς έκρυβαν τα σύνεργα στο κελί του Μαμαλικόπουλου, το οποίο σπανίως ερευνούσαν οι δεσμοφύλακες.

Ο Μαμαλικόπουλος που καταδικάσθηκε 5 φορές σε ισόβια για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012, περιγράφεται ως... κατάδικος με κρύο αίμα.

Μαζί του έχει καταδικαστεί και ο συνεργός του στον πενταπλό φόνο Αναστάσιος Τσεχιλίδης ο οποίος μετά τη καταδίκη του είχε δώσει κατάθεση λέγοντας πως ο Μαμαλικόπουλος του είχε αποκαλύψει που υπάρχουν γιάφκες αντιεξουσιαστών με οπλισμό στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top