ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: «Aδιανόητο ο Άιντα να εκφράζεται με εκβιαστικό τρόπο απέναντι στον ΠτΔ»

Λιλλήκας: «Aδιανόητο ο Άιντα να εκφράζεται με εκβιαστικό τρόπο απέναντι στον ΠτΔ»

Το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει άμεσα να αξιολογήσει τους στόχους της Τουρκίας και τη συμπεριφορά του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ακιντζί αλλά και του κ. Έιντε, ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούν ότι με την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μαζί ή παράλληλα με τις θεματικές συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου, θα πρέπει το Εθνικό να ασχοληθεί με δυο σοβαρά ζητήματα.

«Πρώτο, να αξιολογήσει με ρεαλιστικό τρόπο ποια είναι τα πλάνα και οι στόχοι της Τουρκίας και τι επιδιώκει σε αυτή τη χρονική στιγμή με δεδομένες τις δημόσιες τοποθετήσεις και τα όσα ο κ. Ακιντζί κατέθεσε ενώπιον του Γ.Γ ΟΗΕ. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε και ανατρέψουμε τουρκικούς στόχους όπως είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους και σε δεύτερη φάση την προσάρτηση των κατεχομένων. Δεύτερο, να αξιολογήσει την όλη στάση και συμπεριφορά του κ. Άιντα. Αναμένουμε να ακούσουμε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη συμπεριφορά του στη Νέα Υόρκη και κατά την τριμερή συνάντηση. Από τις δημόσιες του όμως δηλώσεις είναι ξεκάθαρο ότι ξεφεύγει από τους όρους εντολής που έχει κατά την άποψη μας μεροληπτεί με προκλητικό τρόπο στην υιοθέτηση των τουρκικών απαιτήσεων», πρόσθεσε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι ο εκπρόσωπος του Γ.Γ ΟΗΕ οφείλει να είναι αμερόληπτος και ακόμη περισσότερο να σέβεται τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ καθώς και τα ψηφίσματα του Οργανισμού τον οποίο εκπροσωπεί.

«Είναι αδιανόητο, δημόσια, ο εκπρόσωπος του Γ.Γ ΟΗΕ να εκφράζεται με εκβιαστικό τρόπο απέναντι στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτος μέλος του ΟΗΕ», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top