ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αποκάλυψη του ThemaOnline για τις 800.000 στη Βουλή – Μόνο ο Περδίκης μίλησε: «Είναι για τον Πούφο» - Έπαιζαν κρυφτούλι

Η αποκάλυψη του ThemaOnline για τις 800.000 στη Βουλή – Μόνο ο Περδίκης μίλησε: «Είναι για τον Πούφο» - Έπαιζαν κρυφτούλι

Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline και οι βουλευτές μας δίσταζαν να πουν το όνομα (πλην ενός). Επιπλέον, άλλος αξιωματούχος επέλεξε τη μέθοδο της σιωπής.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για την υπόθεση του πρώην διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, Γιώργου Πούφου, ο οποίος φέρεται να διακίνησε 800.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στο εξωτερικό, όπως φάνηκε από έρευνα της ΜΟΚΑΣ και όπως γνωρίζει και η Ελεγκτική Υπηρεσία...

Το θέμα ήγειρε στην Επιτροπή Ελέγχου ο Μαρίνος Σιζόπουλος (όπως είχε εξαγγείλει), ρωτώντας τον έφορο φορολογίας Γιάννη Τσαγκάρη, αν έγινε έλεγχος για τη διακίνηση ποσών σε λογαριασμούς που έχει στο εξωτερικό συγκεκριμένος αξιωματούχος. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ  δεν είπε σε ποιόν αναφερόταν, ωστόσο άλλοι βουλευτές γνώριζαν.

Πριν, λοιπόν, απαντήσει ο κ. Τσαγκάρης γι΄ αυτή την περίπτωση, «ξεσηκώθηκε» μια συζήτηση για τον κ. Πούφο στην οποία συμμετείχαν Σιζόπουλος, Χαραλαμπίδου και Περδίκης. Δεν έλεγαν όμως το όνομά του...

Τότε πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρίας Κουλίας και με έντονο ύφος είπε στους συναδέλφους του να μην μιλούν «με σήματα μορς». «Εν θα πρέπει να θκιαβάζουμε τον καφέ για να καταλαβαίνουμε για ποιόν μιλάτε» είπε παρακινώντας τους να πουν σε ποιόν αναφέρονται. Μόνο ο Περδίκης απάντησε χωρίς διασταγμό. «Είναι για τον Πούφο» ανέφερε.

Μόλις ο γρίφος λύθηκε, ο Τσαγκάρης απάντησε ότι «δεν έχει ελεγχθεί κανένας κρατικός αξιωματούχος». Ζαχαρίας Κουλίας και Άνδρέας Κυπριανού (ΔΗΣΥ), σχολίασαν ότι όντως αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα (σ.σ. δεν μας είπαν βέβαια τι έκαναν για να ξεπεραστεί αυτό το... πρόβλημα).

Λίγο αργότερα τον λόγο πήρε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, προτείνοντας να γίνει πρώτα έλεγχος για όλους τους βουλευτές, ώστε να μπορούν να ασκούν και τον κατάλληλο έλεγχο. Η λογική της πρότασης του έγκειται στο εξής: Ότι ο βουλευτής που δεν έχει κάτι να κρύψει είναι και κατάλληλος να ζητήσει έλεγχο για τον κ. Πούφο, ή οποιονδήποτε άλλο αξιωματούχο.

Ήξερε ο Οδυσσέας αλλά δεν είπε
Ο Γενικός Ελεγκτής, όταν σε κάποια στιγμή ρωτήθηκε από τον κ.Κουλία αν γνωρίζει την υπόθεση, έγνεψε καταφατικά, αλλά πέραν αυτού τίποτα άλλο... Καμία περαιτέρω νύξη. Ούτε και του ζητήθηκε να πει κάτι περισσότερο. Κι όμως ο κ. Μιχαηλίδης ήξερε τα πάντα για τη διερεύνηση της ΜΟΚΑΣ για τον κ. Πούφο. Υπάρχει έγγραφο στην ελεγκτική υπηρεσία με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. Ένα έγγραφο που βρισκόταν στο γραφείο της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και το οποίο η τελευταία επιχείρησε ανεπιτυχώς να μεταφέρει στο νέο της γραφείο στην Κεντρική Τράπεζα. Αυτό το έγγραφο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, είναι στα χέρια του κ. Μιχαηλίδη...

Έλειπε η πιο αρμόδια
Το πιο αρμόδιο άτομο για να μιλήσει για την υπόθεση του κ. Πούφου είναι η προϊστάμενη της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης κα Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού. Έχει διερευνήσει το θέμα. Ωστόσο, δεν κλήθηκε να παρευρεθεί στη συνεδρία, παρόλο που ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι θα ετίθετο προς συζήτηση το θέμα του κ. Πούφου.

Δεν ξέρουμε «πως» και «γιατί», αλλά γνωρίζουμε ότι με τέτοιες παραλείψεις, όπως η μη κλήση της κας Παπακυριακού, δεν βοηθούν στο να γίνονται εποικοδομητικές συζητήσεις στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΛΑΜ: «Μας προκαλεί προβληματισμό και δυσφορία η αποκάλυψη του ThemaOnline»​

ΕΔΕΚ: Θα εγγράψει θέμα στη Βουλή μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline για Πούφο

Γ. Πούφος για 800.000 σε Ελλάδα και UNIASTRUM: «Ό,τι είχα να πω το είπα στους αρμόδιους»

Σιζόπουλος για αποκάλυψη ThemaOnline: «Ορκωτούς λογιστές για έλεγχο συγγενικών προσώπων ανώτερων κρατικών λειτουργών»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ύποπτες διαδρομές 800.000 ευρώ σε λογαριασμό πρώην αξιωματούχου – Από Ελλάδα στην UNIASTRUM – Ήξερε η Χρυστάλλα!

Οι Οικολόγοι για την αποκάλυψη με την Γιωρκάτζη: «Να απαντήσει για τις 800.000€ πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top