Πήρε αναβολή η τρίτη υπόθεση της ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Πήρε αναβολή η τρίτη υπόθεση της ΣΠΕ Αγίας Φύλας

Εν αναμονή της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα για τον τρόπο χειρισμού της, αναβλήθηκε για τις 25 Οκτωβρίου (9:00), η 3η υπόθεση της ΣΠΕ Αγίας Φύλας, ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, ο Γενικός Εισαγγελέας δεν έχει ακόμη δώσει οδηγίες ως προς το κατά πόσο η συγκεκριμένη υπόθεση θα εκδικαστεί τελικά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου αντί του Κακουργιοδικείου.

Κατηγορούμενοι είναι ένας 60χρονος επιχειρηματίας, πέντε μέλη της Επιτροπείας της πρώην ΣΠΕ, ο πρώην Γραμματέας και ο διευθυντής χορήγησης δανείων.

Η υπόθεση αφορά εννέα συνολικά δάνεια που έγιναν για λογαριασμό του 60χρονου επιχειρηματία, την περίοδο 2003-2006, και τα οποία φαίνεται ότι εγκρίθηκαν, παρά το ότι δεν είχε διασφαλιστεί η δυνατότητα εξόφλησής τους.  Συνολικά τα δάνεια που εξασφαλίστηκαν ήταν για το ποσό των 4.575.000 ευρώ, ενώ το χρέος με τους τόκους και τις καθυστερήσεις αποπληρωμής έφτασε τα 8.854.000 περίπου.

Οι οκτώ παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ξεκινούν συναντήσεις με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία ουσίας»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ξεκινούν συναντήσεις με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία ουσίας»

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 η συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν. Η συνάντηση φιλοξενείται στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE