ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιφατικός ο Έφορος Φορολογίας στη Βουλή – Τα έβαλε με το ThemaOnline και μετά το επιβεβαίωσε πανηγυρικά

Αντιφατικός ο Έφορος Φορολογίας στη Βουλή – Τα έβαλε με το ThemaOnline και μετά το επιβεβαίωσε πανηγυρικά

Σε σωρεία αντιφάσεων με έντονες στιγμές εκνευρισμού, υπέπεσε ο έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγκάρης, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου την Πέμπτη (29/9).

Του Τάσου Χριστοδούλου

Στην συνεδρίαση τέθηκαν πλειάδα σοβαρών ερωτημάτων από τους βουλευτές προς τον Έφορο Φορολογίας Γιάννη Τσαγκάρη, με τον ίδιο να φάσκει και να αντιφάσκει παρά το συνεχόμενο μειδίαμα που είχε στα χείλη.

Αντίφαση πρώτη:

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη εγκύκλιο που απέστειλε ο κύριος Τσαγκάρης προς τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας και με την οποία τους ζητούσε όπως:  

Α) Αποσυρθούν όλες οι επιστολές που στάλισαν για εξέταση φορολογουμένων VIP – πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων - και αφορούν άμεση φορολογία από την 1/6/15.

Β) Να σταματήσει η πρακτική του Τμήματος να προβαίνει σε εξέταση φορολογουμένων για περίοδο 12 φορολογικών ετών στην άμεση φορολογία, εκτός εάν Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Σε τέτοια περίπτωση να μου αποσταλεί συγκεκριμένο σημείωμα για έγκριση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Κουλίας αφού ανέγνωσε τα πιο πάνω μέσα από την εγκύκλιο ρώτησε τον κύριο Τσαγκάρη: «Για να καταλάβω κ. Τσαγκάρη όταν λέμε ο προϊστάμενος, εννοούμε για παράδειγμα ο Διευθυντής στην Αμμόχωστο; Εν τούτο που εννοείς; Εν τζιαι εννοείς μόνο τον εαυτό σου…»

Ο Έφορος Φορολόγιας  Γιάννης Τσαγκάρης άρχισε να καγχάζει αμήχανα και να λέει αυτολεξεί: « Μπράβο, όχι… είναι καθαρή η έννοια του». Με άλλα λόγια δηλαδή ότι δεν εννοεί τον εαυτό του με την λέξη προϊστάμενος…

Εκείνη την στιγμή αντέδρασε ο Παύλος Μυλωνάς φωνάζοντας ότι δεν έχει πολλούς VIP στο Παραλίμνι με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου να υπογραμμίζει ότι την εγκύκλιο την υπογράφει ο ίδιος και ζητά προσωπικά να του σταλούν σχετικά σημειώματα για έγκριση και όχι σε άλλους λειτουργούς.

Όταν τον πήραν «πρέφα» οι βουλευτές ο κύριος Τσαγκάρης τα γύρισε και σε έντονο ύφος είπε «Εγώ την έκαμα την εγκύκλιο και ξέρω» για να παραδεχτεί στην πορεία ότι τελικά εκείνος αποφασίζει και είναι τον εαυτό του που εννοεί στην εγκύκλιο.

Αντίφαση δεύτερη:

O κ. Τσαγκάρης χαρακτήρισε αναληθές τα δημοσιεύματα –εννοώντας το ThemaOnline- για την μη ενοποίηση του ΤΕΠ (Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων) και της υπηρεσίας Φ.Π.Α και στην πορεία παραδέχτηκε ότι τελικά δεν έγινε η ενοποίηση γιατί ο στόχος ήταν υπεραισιόδοξος όπως τον χαρακτήρισε.

Όλες αυτές οι αντιφάσεις μπορούν να επιβεβαιωθούν και από τα πρακτικά της Βουλής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αποκάλυψη του ThemaOnline στη Βουλή για τις 800.000 – Μόνο ο Περδίκης μίλησε: «Είναι για τον Πούφο» - Έπαιζαν κρυφτούλι

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top