ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: «Υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση να διανυθεί στις συνομιλίες»

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: «Υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση να διανυθεί στις συνομιλίες»

Υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση να διανυθεί στις συνομιλίες, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες τις οποίες κανένας δεν πρέπει να υποτιμά.

 Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να δούμε πως καταφέρνουμε συλλογικά να διαμορφώσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις στο διάλογο, για την Κύπρο και τον λαό μας.

Εξερχόμενος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις, ενώ τα μέλη του Εθνικού είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις, όχι μόνο για το τί έχει συζητηθεί αλλά και για το πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκέφτεται να χειριστεί κάποια ζητήματα.

Ερωτηθείς αν ελλοχεύουν κίνδυνοι από τη διαδικασία που έχει συμφωνηθεί, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν συμφωνεί με αυτή την προσέγγιση. «Η διαδικασία όπως εξελίσσεται αυτή τη στιγμή εμπερικλείει κάποιους κινδύνους, τους οποίους θα αντιμετωπίζαμε είτε ήταν διαφορετική η διαδικασία είτε όχι» σημείωσε.

Αυτό που έχει σημασία, είπε, είναι το πως θα προσεγγίσουμε τα επικίνδυνα ζητήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ ανέφερε ότι «κάποιοι δίνουν υπερβολικές διαστάσεις σε κάποια ζητήματα» που, κατά τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Όσον αφορά τη μετάβαση στο εξωτερικό για τη συζήτηση τους εδαφικού, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν βλέπει για ποιο λόγο πρέπει να γίνει, καθώς η συζήτηση μπορεί να διεξαχθεί στην Κύπρο.

«Αν υπάρχει επιμονή για το εξωτερικό, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να μεταβούμε» συνέχισε, με την προϋπόθεση όμως «να μην επιχειρήσει κανένας, είτε να ασκήσει πιέσεις, είτε να επιβάλει απόψεις».

Είπε ακόμη ότι «δική μας στάση θα καθορίσει τα πράγματα και όχι το που θα γίνει η συνάντηση», ενώ ανέφερε τέλος ότι δεν πρέπει να αλλάξει η σύνθεση των διαπραγματεύσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top