ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ «ΚΑΜΑΡΚΩΤΗ»- Φωνές και επεισόδια πάλι στο δικαστήριο - «Θέλω να μάθω γιατί σκότωσε τον αδελφό μου»

ΦΟΝΟΣ «ΚΑΜΑΡΚΩΤΗ»- Φωνές και επεισόδια πάλι στο δικαστήριο - «Θέλω να μάθω γιατί σκότωσε τον αδελφό μου»

Αναβλήθηκε για τις 26 Οκτωβρίου η προγραμματισμένη για την Παρασκευή (07/10) ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, για το φόνο του Παναγιώτη Χριστοδούλου, 38 χρόνων από την Αραδίππου, που έγινε τα ξημερώματα της 25ης Απριλίου 2016, για τον οποίο κατηγορήθηκε ο Γιώργος Ξιούρουππας, 45 χρόνων επίσης από την Αραδίππου.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι την Παρασκευή (07/10) παρέδωσε στον Ρίκκο Μαππουρίδη, συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, μαρτυρικό υλικό το οποίο δεν είχε στην κατοχή του.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Παπανικολάου ζήτησε αναβολή της υπόθεσης και με τη σύμφωνο γνώμη του κ. Μαππουρίδη, η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 26η Οκτωβρίου 2016 ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ο αδελφός του Παναγιώτη Χριστοδούλου ζήτησε από την Πρόεδρο του Σώματος την άδεια να αναφέρει κάτι και παρά την επαναλαμβανόμενη άρνηση της να λάβει το λόγο, είπε «θέλω να μάθω γιατί σκότωσε τον αδελφό μου».

Μέχρι την επόμενη δικάσιμο ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο στις 7 Ιουνίου ο Γιώργος Ξιούρουππας δεν παραδέχθηκε ενοχή στις εννέα συνολικά κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και αφορούν  τον εκ προμελέτης φόνο του Παναγιώτη Χριστοδούλου, την κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών δηλαδή 21 πλήρη φυσίγγια των 9 μιλιμέτρων.

 

Σημειώνεται ότι και σήμερα υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία εκτός του Δικαστικού Μεγάρου αλλά και εντός της αίθουσας. Οι εισερχόμενοι στην αίθουσα του Δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο.

Κατά τη μεταφορά του κατηγορουμένου στην αίθουσα σημειώθηκαν αντιδράσεις από τους συγγενείς του Χριστοδούλου.

Μετά την  ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Ξιούρουππας μεταφέρθηκε έξω από την αίθουσα από το γραφείο της Προέδρου του Κακουργιοδικείου.

Ωστόσο διαπληκτισμοί και μικροεπεισόδια με σπρωξίματα και την παρέμβαση της Αστυνομίας, σημειώθηκαν μεταξύ των δύο πλευρών στον διάδρομο, κατά τη μεταφορά του κατηγορουμένου  στα αστυνομικά κρατητήρια

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top