Τρελάθηκε ξαφνικά ο καιρός στην Ελλάδα - Σοβαρά προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία

Τρελάθηκε ξαφνικά ο καιρός στην Ελλάδα - Σοβαρά προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής (7/10) η ξαφνική ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την πόλη, μετατρέποντας μέσα σε λίγα λεπτά τους δρόμους σε ποτάμια.

Μέσα σε λίγη ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 70 κλήσεις για πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές, για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ, καθώς σημειώθηκαν ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος, και για αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ακόμη και στο ύψος του Ζαππείου Μεγάρου, στο κέντρο της Αθήνας, πτώση δέντρου προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας για λίγη ώρα και την ακινητοποίηση του τραμ. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στις περιοχές της Καλλιθέας, του Πειραιά, του Χαϊδαρίου, του Αγίου Δημητρίου και στο Δήμο Αθηνών.

Παράλληλα συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τη δυτική Ελλάδα με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα.

Στην Πάτρα, τρεις οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής και εταιρειών οδικής βοήθειας. Στην πόλη του Πύργου έχουν πλημμυρίσει κεντρικοί δρόμοι και έχουν πέσει πολλά δέντρα. Σοβαρές είναι οι πλημμύρες και στον κάμπο της Βουπρασίας στον νόμο, ενώ υπάρχουν μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις βόρειες περιοχές.

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας και από το νησί της Κέρκυρας, όπου είναι καταρρακτώδεις οι βροχές και θυελλώδεις οι άνεμοι από το μεσημέρι της Παρασκευής. Τουλάχιστον ένας οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το όχημά του από την Πυροσβεστική, δεκάδες δέντρα έχουν πέσει, σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Ανάλογο το σκηνικό στο νησί της Ζακύνθου, όπου πέρασε και ανεμοστρόβιλος.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Σε μια περίοδο, όπου οι εξελίξεις στο κυπριακό, δεν είναι ευοίωνες, η κίνηση από πλευράς της ΕΕ για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου, προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στην επιλογή του Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι η φωνή των Βρυξελλών, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE