ΕΛΛΑΔΑ

Τρελάθηκε ξαφνικά ο καιρός στην Ελλάδα - Σοβαρά προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία

Τρελάθηκε ξαφνικά ο καιρός στην Ελλάδα - Σοβαρά προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής (7/10) η ξαφνική ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την πόλη, μετατρέποντας μέσα σε λίγα λεπτά τους δρόμους σε ποτάμια.

Μέσα σε λίγη ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 70 κλήσεις για πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές, για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ, καθώς σημειώθηκαν ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος, και για αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ακόμη και στο ύψος του Ζαππείου Μεγάρου, στο κέντρο της Αθήνας, πτώση δέντρου προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας για λίγη ώρα και την ακινητοποίηση του τραμ. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στις περιοχές της Καλλιθέας, του Πειραιά, του Χαϊδαρίου, του Αγίου Δημητρίου και στο Δήμο Αθηνών.

Παράλληλα συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τη δυτική Ελλάδα με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα.

Στην Πάτρα, τρεις οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής και εταιρειών οδικής βοήθειας. Στην πόλη του Πύργου έχουν πλημμυρίσει κεντρικοί δρόμοι και έχουν πέσει πολλά δέντρα. Σοβαρές είναι οι πλημμύρες και στον κάμπο της Βουπρασίας στον νόμο, ενώ υπάρχουν μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις βόρειες περιοχές.

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας και από το νησί της Κέρκυρας, όπου είναι καταρρακτώδεις οι βροχές και θυελλώδεις οι άνεμοι από το μεσημέρι της Παρασκευής. Τουλάχιστον ένας οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το όχημά του από την Πυροσβεστική, δεκάδες δέντρα έχουν πέσει, σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Ανάλογο το σκηνικό στο νησί της Ζακύνθου, όπου πέρασε και ανεμοστρόβιλος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top