ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ: Καταστρέφει το μέλλον του ο 25χρονος Κύπριος - Είχε ουσία κρυμμένη σε καλαμάκι που μετέφερε – Στην απομόνωση για έξι μέρες

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ: Καταστρέφει το μέλλον του ο 25χρονος Κύπριος - Είχε ουσία κρυμμένη σε καλαμάκι που μετέφερε – Στην απομόνωση για έξι μέρες

Αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του, ίσως και για ολόκληρή του τη ζωή, θα βρεθεί ο 25χρονος Κύπριος κρατούμενος των Κεντρικών Φυλακών που απέδρασε τη Δευτέρα (10/10) και καταζητείτο στον Άγιο Ανδρέα.

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως πρώτο το ThemaOnline σας είχε ενημερώσει, ο νεαρός λίγο πριν τις 18:00 και ενώ επρόκειτο να επιστρέψει στον χώρο κράτησής του (συμμετείχε στο Κέντρο Εξωιδρυματικής Απασχόλησης), έγινε... καπνός.

Ο λόγος έχει να κάνει μια ουσία που βρέθηκε στην κατοχή του. Συγκεκριμένα, κατά τον σωματικό έλεγχο, ο δεσμοφύλακας του είπε να βγάλει τη φανέλα. Λίγες στιγμές αργότερα ο υπάλληλος του σοφρωνιστικού ιδρύματος εντόπισε ένα κοινό καλαμάκι κρυμένο στη φανέλα, που περιείχε κάποια ουσία. Αμέσως, λοιπόν, ο κρατούμενος το έβαλε στα πόδια πάνω στον πανικό του (εντοπίστηκε και συνελήφθη 22 λεπτά αργότερα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, αποφάσισε την  κράτησή του στην απομόνωση για περίοδο έξι ημερών.

Δυστυχώς για τον νεαρό που εξέτιε ποινή 18 μηνών για διαρρήξεις, δεν θα την γλυτώσει μόνο με αυτή την τιμωρία. Εφόσον το κρατικό χημείο επιβεβαιώσει πως η ουσία που είχε στην κατοχή του είναι ναρκωτικά (ήδη στάλθηκε δείγμα για εργαστηριακές εξετάσεις), τότε πέραν από την κατηγορία απόδρασης, θα του προσαφθεί και η κατοχή των ναρκωτικών.

Με απλά λόγια, θα διωχθεί ποινικά (βλ. παραπομπή σε δίκη), αλλά και πειθαρχικά. Πιο συγκεκριμένα, πέραν από την εκδίκαση της υπόθεσής του από τη δικαστική εξουσία, η διεύθυνση των φυλακών θα τον θέσει εκτός του προγράμματος Εξωιδρυματικής Απασχόλησης, ενώ θεωρείται πολύ πιθανόν να του αφαιρεθεί και το δικαίωμα για αποφυλάκιση με χάρη.

Το τραγικό για τον νεαρό είναι ότι επρόκειτο να αποφυλακιστεί στις αρχές του 2017. Είχε εκτίσει μεγάλο μέρος της 18μηνης ποινής φυλάκισής του στην κλειστή φυλακή, στη συνέχεια είχε μεταφερθεί στις ανοιχτές φυλακές, ενώ εδώ και έναν μήνα είχε ενταχθεί στο Κέντρο Εξωιδρυματικής Απασχόλησης. Είχε, δηλαδή, το δικαίωμα να δουλεύει εκτός Φυλακών  από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα. Επιπλέον, ο χώρος κράτησης του ίδιου αλλά και των υπόλοιπων που είναι ενταγμένοι στο Κέντρο, είναι εκτός των Κεντρικών Φυλακών, έξω από την κεντρική πύλη των εγκαταστάσεων του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Όλα ήταν ευνοϊκά για τον ίδιο, με λίγα λόγια, καθώς ήταν έτοιμος για επανένταξή του στην κοινωνία. Δυστυχώς, φαίνεται να επέλεξε λάθος δρόμο. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top