ΠΑΡΑ-THEMA

Πρόκληση από τα Κατεχόμενα – Ονομασία αυτοκινήτου με την Κύπρο και το αγρινό – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πρόκληση από τα Κατεχόμενα – Ονομασία αυτοκινήτου με την Κύπρο και το αγρινό – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Είμαστε συνηθισμένοι στην τουρκική προπαγάνδα, τον προκλητικό τρόπο σκέψης και την μανία των Τούρκων να οικειοποιούνται ό,τι τους αρέσει, βλέποντας μακροπρόθεσμα...

Παρ΄ όλα αυτά, ακόμα και η συγκεκριμένη είδηση μας προκάλεσε έκπληξη. Όπως διαβάσαμε πρόσφατα κάποιοι «κύριοι» στα κατεχόμενα βάφτισαν δικό τους το κυπριακό αγρινό δημιουργώντας αυτοκίνητο που -όπως παινεύονται- συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του.Υπάρχει και σχετική ιστοσελίδα για την παρουσίαση του εν λόγω οχήματος (gunsel.com.tr).

Η διαφήμιση για το αυτοκίνητο Gunsel (Γκιουνσέλ)  Model 1 δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση των πιο πάνω αράδων: «Είναι ευκίνητο, ταχύ και Κυπριακό. Ακούγεται οικείο; Συνδυάσαμε τα πάντα που κάνουν ένα Κυπριακό Αγρινό για να δημιουργήσουμε το Gunsel Model 1. Τελικά πετύχαμε το στυλ που αντικατοπτρίζει τις ικανότητές του, μετά από 90 διαφορετικούς σχεδιασμούς».

Ιδού και η φωτογραφία του οχήματος:

Την περασμένη Κυριακή (09/10) παρουσιάστηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία από το «πανεπιστήμιο εγγύς ανατολής» ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο με την ονομασία «Γκιουνσέλ». Είναι προφανές ότι πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο που... μετέφερε το κυπριακό αγρινό στους δρόμους. 

Όπως σημείωνε το ΚΥΠΕ επικαλούμενο τα όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα από το λεγόμενο «υπουργείο τουρισμού και περιβάλλοντος» (ο Θεός να το κάνει) οι εργασίες για κατασκευή του σπορ αυτοκινήτου ήταν διάρκειας 8 χρόνων.

Σε δημοσίευμα του ΚΥΠΕ,  δημοσιέυονταν τα ακόλουθα: «Το αυτοκίνητο αποτελεί όνειρο του ιδρυτή και «πρύτανη» του «πανεπιστημίου» Σουάτ Γκιουνσέλ, είναι κόκκινο, έχει ηλεκτρικό κινητήρα και μπορεί να διανύσει 350 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Η μηχανή του είναι ισχύος 75 kw και μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα σε 8 δευτερόλεπτα».

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top