ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολαΐδης: « Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα Δήμο κοινωνικά ευαίσθητο και αλληλέγγυο στις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων»

Νίκος Νικολαΐδης: « Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα Δήμο κοινωνικά ευαίσθητο και αλληλέγγυο στις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων»

Ύψιστη ηθική υποχρέωση από όλους είναι η διαμόρφωση ενός κοινωνικά ευαίσθητου και αλληλέγγυου Δήμου για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, αναφέρει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, με αφορμή συνάντηση του με το Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Παιδιών με ειδικές ανάγκες, το Ίδρυμα Θεοτόκος και το Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, κατά τις συναντήσεις του, ο κ. Νικολαΐδης εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση και στήριξη του  προς το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελούν το Ίδρυμα Θεοτόκος και οι δύο Σύνδεσμοι, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τις προτάσεις και προτεραιότητες του για τη Λεμεσό.

Ανέφερε δε πως, "εκείνο που αναδεικνύει και καταξιώνει μια πόλη είναι το ανθρώπινό της πρόσωπο, πόσο ψηλά έχει τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες αξίες" και πρόσθεσε ότι "η ύψιστη ηθική υποχρέωση από όλους τους πολίτες, από το Δήμαρχο μέχρι και τον τελευταίο δημότη, είναι να διαμορφώσουμε ένα Δήμο κοινωνικά ευαίσθητο και αλληλέγγυο στις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων".

 Αυτό, συνέχισε, σημαίνει προτάσεις, έργα, αποφάσεις και τομές για μια σειρά από ζητήματα, από τα πιο μεγάλα μέχρι τα μικρότερα και υπέδειξε πως "ο Δήμος πρέπει να συμμετέχει πρωταγωνιστικά, να συντονίζει και να στηρίζει όλες τις υπηρεσίες και όλους τους φορείς, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα αποτελεσματικής παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, που να συμπεριλαμβάνει και  τις  ιδιωτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι καταθέτουν απόθεμα ψυχής για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας".

Ο υποψήφιος για τη δημαρχία Λεμεσού είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, όπου εξέφρασε την άποψη πως οι σχολικές εφορείες πρέπει να εργάζονται πάνω σε υπερκομματική βάση και μακριά από αντιπαραθέσεις.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων και εκτενέστερη αναφορά και συζήτηση για θέματα που αφορούν τη σχολική εφορεία Λεμεσού, την ανάγκη πιο στενής συνεργασίας με το Δήμο Λεμεσού, την κοινωνική πτυχή της δράσης της και γενικότερα την ουσιαστικότερη αναβάθμιση των σχολικών μονάδων.

Ο Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε την εκτίμηση του  προς τον Πρόεδρο και τα μέλη, για τις εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν στα σχολεία της Λεμεσού και τόνισε την ανάγκη, οι σχολικές εφορείες, να λειτουργούν πάνω από τα κόμματα και μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις.

Αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη πιο ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της σχολικής εφορείας, ιδιαίτερα σε πρακτικά θέματα, ώστε να λύνονται άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα αναφύονται σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων κα την ασφάλεια των παιδιών.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top