ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικολόγοι: «Aπαράδεκτη η πρωτοβουλία της τελευταίας στιγμής για αναβολή των δημοτικών εκλογών»

Οικολόγοι: «Aπαράδεκτη η πρωτοβουλία της τελευταίας στιγμής για αναβολή των δημοτικών εκλογών»

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την αναβολή των εκλογών το κίνημα Οικολόγων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για αναβολή των δημοτικών εκλογών είναι απαράδεκτη, κυρίως για το χρονικό σημείο, αλλά και για τη δικαιολογία που επικαλέστηκε  και αφορά τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Κυβέρνηση είχε όλο το χρονικό περιθώριο για να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση και με αυτή την αναβολή των εκλογών, το αποτέλεσμα θα είναι να καθυστερήσει κι άλλο τη μεταρρύθμιση.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Βουλής, θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές και υπάρχει ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία νομοτεχνικού ελέγχου, καθώς και να ψηφιστούν  οι νομοθεσίες μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Οι τοπικές εκλογές λειτουργούν ως φυσικό χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου.

Η αναβολή των εκλογών θα στείλει στις ελληνικές καλένδες τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η αναβολή των εκλογών βολεύει το κυβερνών κόμμα που είδε τα ποσοστά του να μειώνονται στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και να χάνει τη δυνατότητα τοπικών συμμαχιών που είχε το 2011, που του επέτρεψε να εκλέξει τη συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων.

Επειδή βλέπει να χάνει και στις τοπικές εκλογές το κυβερνών κόμμα, επιθυμεί να τις αναβάλει.

Είναι ολοφάνερα λοιπόν τα μικροκομματικά κίνητρα του κυβερνώντος κόμματος πίσω από αυτή την απόφαση.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top