Καμικάζι - βομβιστές σκότωσαν τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στη Νιγηρία

Καμικάζι - βομβιστές σκότωσαν τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στη Νιγηρία

Κάτοικοι είδαν πτώματα να μεταφέρονται σε ασθενοφόρο από μέλη κυβερνητικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης

Δύο καμικάζι βομβιστές σκότωσαν σήμερα, Σάββατο, τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στην πόλη Μαϊντουγκούρι της δυτικής Νιγηρίας, την καρδιά της εξέγερσης των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ που διαρκεί ήδη επτά χρόνια, έγινε γνωστό από στρατιωτική πηγή και κατοίκους.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 09:00 (ώρα Κύρπου) μπροστά από έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στην περιοχή Μπακάσι και μερικά λεπτά αργότερα μια δεύτερη βόμβα εξερράγη σε στάση λεωφορείου, έκαναν γνωστό αυτόπτες μάρτυρες.

Κάτοικοι είδαν πτώματα να μεταφέρονται σε ασθενοφόρο από μέλη κυβερνητικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE