ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

«Ο δολοφόνος των φαστ φουντ» που ήθελε να γίνει τραγουδιστής

«Ο δολοφόνος των φαστ φουντ» που ήθελε να γίνει τραγουδιστής

Όταν ο διευθυντής ενός εστιατορίου άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του στον πρώην υπάλληλό του, Πολ Ντένις Ράιντ, δεν είχε ιδέα ότι θα βοηθούσε στη σύλληψη ενός κατά συρροή δολοφόνου.

 Το μόνο που γνώριζε ήταν ότι ο Ράιντ ήθελε να επαναπροσληφθεί. Λίγα λεπτά αργότερα ο άνθρωπος που στεκόταν στην πόρτα  έβγαλε μαχαίρι και πιστόλι. Ο διευθυντής έτρεξε μέσα στο σπίτι για να καλέσει την αστυνομία και ο Ράιντ εξαφανίστηκε.

Η καταγγελία του πρώην αφεντικού του και η κινητοποίηση της αστυνομίας οδήγησαν στη σύλληψη του 40χρονου κακοποιού που είχε ήδη γίνει γνωστός ως «ο δολοφόνος των φαστ φουντ». 

Ο serial killer που αναστάτωσε την Αμερική στα μέσα της δεκαετίας του ’90, σκότωσε 7 ανθρώπους σε τρία φαστ φουντ, στο Νάσβιλ και το Κλάρκσβιλ του Τενεσί, από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 1997.

Ο Ράιντ διέπραξε τους φόνους ενώ βρισκόταν εκτός φυλακής με αναστολή για ένοπλη ληστεία που έκανε το 1983 σε εστιατόριο του Χιούστον. Ο 40χρονος καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη, έμεινε όμως μόνο επτά στη φυλακή και το 1990 αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Με καταγωγή από το Τέξας ο Ράιντ βρέθηκε στο Νάσβιλ στα μέσα της δεκαετίας του ’90 θέλοντας να ακολουθήσει καριέρα ως τραγουδιστής της κάντρι. Έμαθε κιθάρα και πραγματοποίησε μερικές δοκιμαστικές ηχογραφήσεις. Έκανε πλαστική επέμβαση, απέκτησε καλλιτεχνικό όνομα κι έβγαλε επαγγελματικές φωτογραφίες . Ήθελε να γίνει διάσημος και τα κατάφερε. Αλλά όχι ως τραγουδιστής.

Με πλούσιο παρελθόν ως κακοποιός, δύσκολα μπορούσε να ξεφύγει. Στα τέσσερά του προσπάθησε να σκοτώσει τη γιαγιά του. Μεγαλώνοντας έμπλεκε σε ληστείες και διαρρήξεις, προσπάθησε να κακοποιήσει σεξουαλικά την αδερφή του, τρομοκρατούσε παιδιά και κατέστρεφε περιουσίες.

Οι δολοφονίες

Αν και καταδικάστηκε σε θάνατο, πέθανε στο νοσοκομείο έπειτα από νοσηλεία δύο εβδομάδων. Ένα πρωινό του Φεβρουαρίου του 1997 ο Ράιντ ζήτησε να μπει σε ένα φαστ φουντ πριν ανοίξει, με το πρόσχημα ότι ήθελε να ζητήσει δουλειά.

Μόλις του άνοιξαν την πόρτα ανάγκασε την 16χρονη υπάλληλο και τον 25χρονο υπεύθυνο να μπουν στο ψυγείο. Τους έβαλε να ξαπλώσουν μπρούμυτα και τους εκτέλεσε εν ψυχρώ. Ο 40χρονος κακοποιός άρπαξε τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή και εξαφανίστηκε.

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top